בלביבה הקלאסית (והנהדרת, שלא יהיה ספק) כמעט שאין תיבול. היא טעימה מאוד כמו שהיא בלי יומרות של לחדש או להפתיע. לביבות הגזר שלי דווקא כן באות להפתיע. במקום טעמים מזרח אירופאיים עדינים, בלביבת הגזר יש טעמים אסייתיים מסעירים - שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ובצל ירוק, שעם מתיקות הגזר מקפיצים את התוצאה לכיף גדול.
טיפ: את הגזרים אפשר להחליף בבטטה או בדלורית (לא בדלעת).

לביבות גזר וג'ינג'ר
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
גזרים, קלופים
1
תפוח אדמה, קלוף
1
כפית
שורש ג'ינג'ר מגורר
2
שיני שום, קלופות וכתושות
1
כפית
רוטב סויה
3
כפות
כוסברה קצוצה דק
3
כפות
בצל ירוק קצוץ דק
2
ביצים, טרופות
1/2
כפית
מלח
פלפל שחור
1/2
כוס
קמח תופח
שמן קנולה או שמן קוקוס
לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות גזר וג'ינג'ר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byqdhrbg11xההכנה
1. מגררים את הגזרים ואת תפוח האדמה בפומפייה דקה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, פרט לקמח, ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים, עד שהוא נטמע בעיסה.
3. הטיגון: יוצקים למחבת שמן בגובה 2 ס"מ. בידיים או בעזרת 2 כפות יוצרים לביבות דקות ומניחים במחבת. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים קלות בתנור.








