עוגיות טראפלס
כשר
פרווה
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
עוגיות טראפלס
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 ביצים גודל M
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמן קוקוס (או 120 גרם חמאה, לגרסה חלבית)
1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קורנפלור או קמח ייעודי לעוגיות ללא גלוטן
1/2 1 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ־25 עוגיות)
1. שמים בקערת המערבל את הביצים ואת שני סוגי הסוכר ומקציפים כ־5 דקות, למרקם תפוח ויציב. עוצרים.
2. בינתיים שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמן (או החמאה) ומחממים בהדרגה במיקרוגל או על להבת כיריים בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם קרמי אחיד. מצננים עד לתום הקצפת הביצים.
3. מעבירים את קרם השוקולד לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים שוב בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה, להתייצבות.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או 180 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
5. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ־2 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של כ־3 ס"מ זה מזה.
6. אופים 10-8 דקות, רק עד שהעוגיות נסדקות ומתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.