
אטריות שעועית ברוטב אסייתי
(צילום: מיכל לוי-אלחלל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
2 כוסות פרחי ברוקולי
1 פלפל אדום, רגיל או חריף, פרוס דק
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך למקלות דקים
2 כפות גדושות (כ־40 גרם) חמאת בוטנים
1/3 כוס רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כוס (240 מ"ל) נוזל או קרם קוקוס
3 כוסות (720 מ"ל) מים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים –החלק הלבן והירוק בנפרד
אפשרות: 4 ס"מ למון גראס, פרוס דק
אפשרות להגשה: 1/3 כוס בוטנים קלויים או מטוגנים
:רשימת קניות עבור המתכון
בסיר אחד, ללא גלוטן: אטריות שעועית ברוטב אסייתי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/dtdzcee02ההכנה
שמים בסיר את כל מרכיבי המנה – כולל החלק הלבן בלבד של הבצל הירוק וגם הלמון גראס (אם משתמשים). מכסים ומבשלים 10-9 דקות (כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה). מערבבים פעמיים, היטב, במהלך הבישול. מסירים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול (למליחות, מוסיפים עוד מעט רוטב סויה). מפזרים את הבצל הירוק שנותר. אם רוצים, מוסיפים בוטנים. מגישים חם.








