שף
שף
לראש השנה: חלה מתוקה מדבש

חלה מתוקה מדבש

עגולה, רכה ומלאת תקווה לשנה החדשה. חסי סגל במתכון מסורתי שמשתלב מצויין בפרויקט ראש השנה של נבחרת המשפיעניות של שף

עודכן:
המתכון שלי: אמא שלי הכינה כל שבת וחג חלות ולשה בידיים שניים־שלושה קילו של בצק. ריח של חלות זה הכי ריח של ילדות, ובראש השנה הן עגולות ובתוספת דבש. אני משתדלת לחדש כל שנה, לקלוע אותן בצורה אחרת ולפעמים מוסיפה להן תוספות מעניינות כמו תפוחים מקורמלים או שקדים פרוסים".
החלטות לקראת תשפ"ד: לשמוח ולהודות וליהנות מהקיים. ויש לי חלום שאשמח להגשים השנה – להוציא ספר מתכונים שלי.
מאחלת לשנה החדשה: אחדות בעם ישראל ושנה טובה ומתוקה.



המרכיבים (2 חלות)
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים
  • 60 מ"ל שמן
  • 40 גרם דבש
  • 60 גרם סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • לשימון: מעט שמן
  • לציפוי: ביצה טרופה
  • לזיגוג אחרי האפייה: דבש
ההכנה
1. מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו לישה. מערבלים 12-10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ומעט דביק הנפרד מדופנות הקערה.
2. מוציאים את הבצק ומשמנים אותו. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
3. מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים את הבצק לשמונה חלקים (100 גרם כל אחד). קולעים חלה מכל ארבע רצועות (אפשר גם משלוש רצועות) ומלפפים כל צמה לעיגול. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מתפיחים 40 דקות (לא פחות. התפחה טובה תורמת לחלות אווריריות)
5. מחממים את התנור ל־190 מעלות.
6. מברישים את החלות בביצה הטרופה.
7. אופים 25-20 דקות, עד שהחלות אפויות וזהובות.
8. מברישים את החלה החמה בדבש ומגישים.
טיפ: אפשר להקפיא את החלות האפויות, ללא זיגוג הדבש. מצננים עד שהן רק מעט חמימות, עוטפים היטב ומקפיאים. כמה שעות לפני ההגשה, מפשירים, מחממים כ־10 דקות ב־160 מעלות, מברישים בדבש ומגישים.

  • חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
פורסם לראשונה: 11:36, 05.09.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button