
קציצות עוף ובורגול ברוטב סלק
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לטיגון חצי עמוק: שמן קנולה
לקציצות:
1/2
כוס
בורגול דק
1
בצל קלוף, מגורר
250
גרם
עוף טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
קינמון טחון
1
ביצה
1/2
כוס
פירורי לחם
1/2
כוס
עלי כוסברה, קצוצים
לטיגון:
לרוטב:
2
כפות
שמן קנולה
1
בצל, קלוף וקצוץ
2
שיני שום, קלופות וכתושות
3
כוסות
מים
3-2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מ־1/2 לימון
2
כפיות
סוכר
1
כף
רסק עגבניות
2-1 עלי דפנה
:רשימת קניות עבור המתכון
קציצות עוף ובורגול ברוטב סלק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1erpza1glההכנה
1. הקציצות: שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים רותחים עד לגובה הבורגול ומשהים כחצי שעה, עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.
2. מוסיפים לקערת הבורגול את כל שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות אחידות בגודלן.
3. הטיגון: מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הקציצות, עד שהן זהובות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40-30 דקות, עד שהסלק מתרכך (נועצים מזלג ובודקים).
5. מוסיפים את הקציצות לסיר וממשיכים לבשל כ־20 דקות על להבה נמוכה. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.








