שף
שף
מאפינס בננה

מאפינס בננות וחמוציות עם שיבולת שועל

מאפינס רכים מזינים עם כיפת פירורים פריכה, שנארזים בקלות לבית הספר או לעבודה

פורסם:
המאפינס האלה אורזים בתוכם דברים טובים, הם רכים ויש להם כיפת פירורים פריכה, כי מה הם מאפינס בלי פירורים? והם גם מזינים וטעימים, ונארזים בקלות לבית הספר או לעבודה. שימו לב שלהכנתם יש צורך לטחון שיבולת שועל.
המרכיבים (8 מאפינס בינוניים)
  • 2 בננות בשלות
  • 1 כוס + 4 כפות (125 גרם) שיבולת שועל שלמה או מהירת הכנה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 70 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חמוציות/ אוכמניות (יבשות, מופשרות או טריות)
  • לציפוי הפירורים
  • 4 כפות סוכר חום
  • 3 כפות קמח
  • 30 גרם חמאה קרה או 3 כפות שמן

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את תבניות המאפינס או מרפדים אותן בעטרות נייר.
2. קולפים את הבננות ומועכים אותן למחית אחידה.
3. טוחנים את שיבולת השועל לאבקה דקה. מפרישים ממנה 4 כפות (שישמשו לציפוי). את היתרה מעבירים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה (או השמן), היוגורט והביצה ומערבבים בתנועות קיפול, רק עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הבננות ומערבבים. מוסיפים את החמוציות (או האוכמניות) ומערבבים קלות, רק עד לקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מחלקים את העיסה בין התבניות, כך שתגיע למחצית מגובהם.
4. אופים 10 דקות.
5. בינתיים, מכינים את הציפוי: אם משתמשים בחמאה, חותכים אותה לקוביות קטנות. שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, מוסיפים את 4 כפות שיבולת השועל הטחונה, ומעבדים בקצות האצבעות לתערובת פירורית.
6. מוציאים בזהירות את התבניות ומפזרים את הציפוי על המאפינס. מחזירים לתנור ואופים כ־10 דקות נוספות, עד שהציפוי זהוב וקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי. מוציאים, מצננים קלות ומגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button