המרכיבים (12 מנות)
לתערובת הפיצוחים
- 3-2 כפות שומשום
- 3-2 כפות שקדים טבעיים
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 2 כפות גרעיני חמנייה
- 2 כפות שמן זית
לבטטות
- 6 בטטות בינוניות־גדולות, רצוי מוארכות וצרות
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס גס
ההכנה
1. הפיצוחים: מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מפזרים את כל מרכיבי תערובת הפיצוחים בתבנית ומערבבים קלות, לציפוי אחיד של השמן. קולים 10 דקות ומוציאים (אפשר להכין עד 5 ימים מראש ולשמור בקופסה סגורה). מעלים את חום התנור ל־200 מעלות.
3. הבטטות: קולפים את הבטטות, חוצים אותן לאורכן ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, המלח והפלפל ויוצקים על הבטטות. מעסים אותן היטב בשמן המתובל, כך שיהיו עטופות בו.
5. אופים 45-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בבטטות בקלות ונראים עליהן סימני צריבה. מוציאים (אפשר להכין כמה שעות מראש ולהניח בטמפרטורת החדר).
6. ההגשה: מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מפזרים את הפיצוחים ומגישים.