
חטיף דבש ובוטנים - HONEYCOMB
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 25X20 ס"מ
1/2 כוס (כ־50 גרם) בוטנים קלויים ומומלחים
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כפות דבש
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
:רשימת קניות עבור המתכון
חטיף דבש ובוטנים - HONEYCOMB
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1v8zc9cegההכנה
1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בה את הבוטנים.
2. שמים בסיר עמוק (חשוב, משום שהקרמל מתנפח) את הסוכר, הדבש וסוכר הווניל. מחממים על להבה נמוכה־בינונית תוך טלטול הסיר מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי (7-6 דקות). מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד קצת, עד שמתקבל קרמל ענברי (נזהרים שלא יישרף). מסירים מהכיריים, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים בכף עץ. הקרמל יתנפח, יתמלא בועות ויהפוך עיסתי.
3 . יוצקים בזריזות ובזהירות את הקרמל לתבנית, על הבוטנים, ולא מיישרים אותו. מצננים כשעה.
4. שוברים (בעזרת פטיש שניצלים או סכין) לחתיכות קטנות ומגישים.
- איך שומרים? כחודשיים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








