
כל הטוב כבר בפנים. סנדוויץ׳־לחם תוניסאי
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 כיכר לחם, מומלץ כפרי, מוארך או עגול
2-1 קופסאות טונה בשמן או במים, מסוננות
2-1 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
2-1 פלפלים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות
1 כף שמן זית
1 שן שום, קלופה וכתושה
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ומבושל
2 ביצים קשות
ממרח אריסה
להגשה: זיתי קלמטה
:רשימת קניות עבור המתכון
סנדוויץ׳ תוניסאי בכיכר לחם
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1zuvfcullההכנה (6-4 מנות)
1. חותכים את החלק העליון של כיכר הלחם ומניחים בצד. מרוקנים את הלחם מחלקו הרך, אבל דואגים שיישארו דפנות יציבות ועבות מספיק להחזיק את המילוי.
2. מערבבים את הטונה עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. מערבבים בנפרד את רצועות הפלפלים עם שמן הזית, השום ומלח. פורסים את תפוח האדמה המבושל ואת הביצים הקשות.
3. הרכבת הכריך: מורחים בתחתית הכיכר אריסה. מניחים עליה בצפיפות שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מוסיפים שכבה של טונה ומהדקים לכיסוי מלא ודחוס. מניחים שכבה של פלפלים קלויים. מוסיפים את פרוסות הביצים וסוגרים עם שכבת הלחם העליונה.
4. עוטפים את כיכר הלחם ברדיד אלומיניום ומהדקים בלחיצות עדינות. מניחים לכחצי שעה (עד שעתיים־שלוש, לא יותר).
5. פורסים ומגישים, מומלץ בתוספת זיתים.








