
תבשיל מהיר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 בצלים
1 קולרבי
1 דלורית
2 תפוחי אדמה
1/2 כרוב
2 כפות שמן
5 שיני שום
1/2 כוס חומוס מבושל (מבישול ביתי, קפוא שהופשר קלות או משומר שסונן)
1 כוס בורגול בעובי בינוני או דק
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס מים
אפשרות: 1 כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
לתיבול:
:רשימת קניות עבור המתכון
קדרה מהירה: חמין ירקות עם חומוס ובורגול
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hd8l7q6cjההכנה
1. קולפים את הירקות. את הבצלים חותכים לשמיניות, את הקולרבי והדלורית חותכים לקוביות בגודל כ־1/2 2 ס"מ, את תפוחי האדמה לקוביות בגודל כ־1/2 1 ס"מ ואת הכרוב לחתיכות בגודל כ־4 ס"מ.
2. התיבול: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים.
3. מחממים בסיר את השמן. מטגנים את הבצלים 5 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ואת השום ומטגנים כ־5 דקות נוספות. מוסיפים את נוזל התיבול ואת גרגירי החומוס ומערבבים. מוסיפים מים, כך שיגיעו עד ל־1/2 גובה הירקות. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 30-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
4. בינתיים, שמים בקערה את הבורגול ומוסיפים מלח ופלפל. יוצקים את המים הרותחים, מכסים ומניחים בצד עד שהבורגול סופח את הנוזלים.
5. מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים לו את הבורגול, או שמגישים את התבשיל לצידו. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (בנפרד מהבורגול או ביחד).








