המרכיבים (60-50 עוגיות)
למלית
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב רגיל או צמחי
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
- 2 כוסות (200 גרם) פרג טחון
- אפשרות: 1 כוס אגוזים קצוצים, צימוקים או חמוציות קצוצות (או תערובת)
לבצק
- 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
- 5-4 כפות חלב (רגיל או צמחי), מיץ תפוזים או שמנת
- לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר את החלב, הסוכר והקינמון (אם רוצים) ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחלב נספג והעיסה מסמיכה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
2. הבצק: שמים במעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה, הסוכר, הביצה, הווניל והמלח ומעבדים לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים לפירורים. מוסיפים 4 כפות מהחלב (או תחליפיו) ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק ולא יותר. אם צריך, מוסיפים עוד כף מהנוזל. אוספים את הבצק, עוטפים ומאחסנים במקרר כ־45 דקות (עד יומיים).
3. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ומחזירים שניים מהם למקרר. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. מורחים עליו 1/3 ממלית הפרג. אם רוצים, מפזרים אגוזים ו/או צימוקים או חמוציות. מגלגלים לרולדה.
4. מהדקים קרש חיתוך או משטח מתאים אחר לשני צידי הרולדה, כך שהגליל יהפוך למנסרה משולשת (כמו פירמידה ארוכה). מעבירים אותה למגש ומאחסנים במקפיא כ־30 דקות. מכינים כך את שני חלקי הבצק הנותרים ומצננים.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
6. פורסים את ה"פירמידות" לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית, במרווחים קטנים זה מזה.
7. אופים 25-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
- משך ההכנה: 30-40 דקות (לא כולל צינון ואפייה)
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום (אפשר להקפיא, עד חודש, לפני או אחרי האפייה).
פורסם לראשונה: 07:57, 10.03.25