
כבד קצוץ וחצילים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
1/2 ק"ג כבדי עוף או כבדי בקר
מלח, פלפל שחור גרוס
2 חצילים, ללא גרעינים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות, קלופות
:רשימת קניות עבור המתכון
כבד קצוץ עם חצילים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hj9jmlp9xxההכנה
1. מחממים במחבת רחבה כף משמן הזית ומטגנים את הבצלים כ־4 דקות, עד הזהבה. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
2. מחממים באותה מחבת כף נוספת של שמן הזית ומטגנים את הכבדים כ־10 דקות, עד שהם שחומים מבחוץ ומבושלים מבפנים. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לקערת הבצל.
3. מחממים את יתרת השמן (2 כפות) ומטגנים את קוביות החצילים כ־5 דקות, עד השחמה.
4. מעבירים את כל המרכיבים (כולל הביצים הקשות) לקרש חיתוך וקוצצים גס בעזרת סכין. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים, מומלץ לצד ריבת בצל.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שאול בן־אדרת הוא שף "התרנגול הכחול" ו"קימל בגלבוע", ומדריך טיולים קולינריים באיטליה








