שף
שף
בלונדיז לימונענע

בלונדיז לימונענע

האחות הבהירה של הבראוניז מקבלת טוויסט חמצמץ, רענן וקיצי

פורסם:
המרכיבים
(תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ)
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 225 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר דמררה בהיר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 12-10 עלי נענע, קצוצים דק
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • לפיזור: 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס לבן

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים את השוקולד הלבן והחמאה בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון במשך כ־5 דקות.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים ושני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לקצף בהיר ומעט תפוח. עוצרים. מוסיפים את קרם השוקולד הלבן, את קליפת הלימון ואת עלי הנענע ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. מפזרים עליה את השוקולד צ'יפס הלבן.
4. אופים 40-35 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך המרכז עדיין רך. מוציאים ומניחים לצינון קל. מאחסנים במקרר במשך שעה לפחות. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button