שף
שף
שבלולי שמרים ריקוטה

שבלולי שמרים במלית ריקוטה וצימוקים

סופר־רכים וטעימים, עם מלית גבינתית בניחוח של פעם

פורסם:
המרכיבים
(8-6 יחידות בתבנית בגודל 35X30 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים או 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) חלב + אפשרות לעוד קצת
למלית
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 כף (10 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • לפיזור: 3/4 כוס (80 גרם) צימוקים
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
לסירופ החלב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים, החמאה והחלב ולשים כ־10 דקות, לבצק רך ונעים למגע. אם הוא יבש מדי מוסיפים עוד מעט חלב ולשים לאיחוד. עוצרים. מכסים את הקערה ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה בטמפרטורת החדר, כ־5 שעות במקרר).
2. בינתיים מכינים את המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים היטב לקרם אחיד. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
3. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה. מקמחים את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו למלבן בגודל כ־30X24 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מורחים על הבצק את המלית בצורה אחידה (אין צורך להשאיר שוליים). מפזרים עליה את הצימוקים. מחלקים את הבצק, לרוחבו, ל־8-6 רצועות שוות. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים אותם בתבנית, במרווח של כ־1/2 2 ס"מ זה מזה. מניחים את התבנית במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ־45 דקות, אין צורך לכסות).
4. מחממים את התנור ל־165 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מברישים את הבצק בביצה הטרופה.
5. אופים 20-18 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים ומתייצבים. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את החלב והסוכר ומבשלים על להבה קטנה, עד שהסירופ מגיע לסף רתיחה והסוכר נמס (בזהירות, שהחלב לא יגלוש). מסירים מהלהבה ומברישים מיד את השבלולים הצוננים בסירופ החם. מניחים לצינון קל. מגישים.

זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button