שף
שף
נאמס קיצי: תבשיל בשר אסייתי בעלה חסה

נאמס בשר וייטנאמי בעלה חסה

קבלו את הגרסה הקיצית המקוצרת והקלה לנאמס: דילגנו על דפי האורז ועל הטיגון, והשארנו תבשיל בשר אסייתי, עם ברוקולי וכרובית, שמוגש בתוך חסה פריכה

פורסם:

בווייטנאם, מולדת הנאמס, מטגנים "ספרינג רול" - דף אורז ממולא, ואז מגישים אותו בעלה חסה פריך. אנחנו, מטעמי עצלות קיצית וחיסכון בטיגון, דילגנו על שלב דפי האורז: הכנו את המלית, תבשיל בשר טחון מהיר וטעים, והגשנו אותה ישירות בתוך עלה החסה המסורתי. התוצאה: טעמים חזקים בעלה פריך וקראנצ'י. מושלם כמנה ראשונה או עיקרית.
המרכיבים (5-4 מנות, 10-8 יחידות)
  • 1/2 כוס פרחי כרובית טריים או מופשרים
  • 1/2 כוס פרחי ברוקולי טריים או מופשרים
  • 2 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק, החלק הלבן והירוק בנפרד
  • 1 פלפל חריף אדום, פרוס דק
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 2 כפות רוטב דגים
  • להרכבת המנה: 1 ראש חסה אייסברג או לבבות חסה ערבית
להגשה: רוטב לטבילה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב דגים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית חמאת בוטנים, מומלץ טבעית
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית רוטב סרירצ'ה
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
ההכנה
1. אם משתמשים בכרובית ו/או בברוקולי טריים, מפרקים אותם לפרחים קטנים, חולטים אותם במשך כדקה במים רותחים ומסננים. ירקות מופשרים רק מפרקים לפרחים קטנים.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את הבצל הסגול, הג'ינג'ר, החלק הלבן של הבצל הירוק והפלפל החריף ומטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות. מוסיפים את הבשר, מעלים את עוצמת הלהבה לגבוהה וממשיכים לטגן תוך ערבוב והפרדת הבשר, עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מעט חרוך (6-5 דקות). מוסיפים את רוטב הדגים, הכרובית והברוקולי ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהכיריים.
3. הרוטב לטבילה: שמים בקערה את כל מרכיביו, מערבבים למרקם אחיד (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
4. הרכבת המנה: ממלאים כל עלה חסה בכ־3 כפות מהתבשיל. מפזרים מהבצל הירוק ומגישים לצד הרוטב.
  • איך שומרים? את התבשיל המוכן - עד 3 ימים, במקרר. את המנה המוכנה - כמה שעות במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button