שף
שף
משולשי פילו במלית אגוזים וציפוי שוקולד

נמאס מהאוזניים? משולשי פילו שוקולד ואגוזים לפורים

לשרית נובק, מנבחרת המשפיעניות של שף, יש הצעה קצת אחרת למאפה לחג, מפתיעה, מרשימה וטעימה מאוד. האם תצליחו שלא לנשנש עד דלא ידע?

עודכן:
בינינו? אוזני המן לא ממש עושות לי את זה. משהו ביחס בין הבצק למילוי עובד לי פחות טוב. אבל בכל זאת פורים, וצריך איזו מנה משולשת לנשנוש, אז הנה: אין נעים ופריך מציפוי פציח של בצק פילו ומילוי שוקולדי עם שברי אגוזים טעימים, ולזה הוספתי גם ציפוי שוקולדי שמשדרג לא רק את הטעם, אלא גם מוסיף מראה יוקרתי. נקרא לזה וריאציה ממכרת במיוחד לבקלאווה?

המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • 300 גרם תערובת אגוזים שאוהבים, קצוצים דק או טחונים (אני השתמשתי בשקדים ובאגוזי לוז)
  • 2/3 כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 100 גרם נוטלה או ממרח שוקולד אחר
  • 1 חבילה עלי פילו, מופשרים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
לציפוי
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות ברס (אגוזי לוז מסוכרים) או אגוזי לוז קצוצים
ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. מערבבים בקערה את האגוזים, הסוכר והשוקולד צ'יפס. מוסיפים את הממרח ומערבבים היטב.
3. פורסים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בחמאה מומסת ומניחים עליו עלה נוסף. חותכים את העלים לרצועות ברוחב כ־7 ס"מ. מניחים כף מהמלית בקצה הרצועה ומקפלים למשולשים לאורך כל הרצועה. מכינים כך את כל הכמות.
4. מניחים את המשולשים בתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
5. מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד וממיסים במיקרוגל, בפולסים. מוסיפים את הברס ומערבבים היטב.
6. טובלים את המשולשים בשוקולד ומניחים על גבי נייר אפייה. מכניסים לכמה דקות למקרר, להתקשות הציפוי.
7. שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

  • שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 11:00, 19.03.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button