השימוש בשיבולת שועל שלמה הופך את העוגיות ליפות במיוחד.

עוגיות תמרים ושיבולת שועל טבעוניות

גם אוכלי כול יאהבו את העוגיות הרכות והנהדרות האלה, אז למה שלא תנסו?

פורסם:
המרכיבים (כ־20 עוגיות):
  • 350 גרם (15-13 יחידות) תמרים מגולענים, מומלץ מזן מג'הול, או דחוסים בוואקום
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום
  • 100 גרם שמן קוקוס או חמאה (לגרסה חלבית)
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (80 גרם) שיבולת שועל שלמה
  • 1 כפית קינמון טחון
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בסיר את התמרים, הסוכר ושמן הקוקוס (או החמאה) ומבשלים על להבה בינונית 5-4 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהשמן נמס והתמרים מתרככים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים. מניחים לצינון כ־5 דקות.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, שיבולת השועל והקינמון ומערבבים. מוסיפים את התמרים ומערבבים, עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג־פונג, ומניחים בתבנית במרווחים של כ־3 ס"מ.
4. אופים 14-12 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
טיפ: השימוש בשיבולת שועל שלמה הופך את העוגיות ליפות במיוחד, אבל אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל מהירת הכנה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button