כולנו מכינות ירקות אפויים. לפעמים הם יוצאים מימיים ומלאי נוזלים, לפעמים יבשושיים ושרופים, ולפעמים הם נותרים קשים בפנים. בגלל כל האכזבות האלה פיתחתי שיטה שעוזרת לאפות את הירקות בצורה הטובה והטעימה ביותר. יש לה יתרון נוסף: היא שומרת על לא מעט מהערכים התזונתיים שלהם. השיטה תתאים לכל ירק שתרצו להכין, רק משך זמן האפייה ישתנה בהתאם לדרגת הקושי של הירק. את הטריק שלי עושים בעזרת נייר אפייה, שהמיקום שלו הוא דווקא לא מתחת לירקות. נשמע כמו קסם, נכון? גם אני חושבת ככה.
טיפים:
  • הכי טעים לאכול את הירקות רגע אחרי שהם יוצאים מהתנור.
  • אפשר לשמור את הירקות האפויים בקופסה אטומה במקרר במשך 5 ימים.
  • אחרי קירור, אפשר לחמם את הירקות בטוסטר לחיץ. זה יוצא מושלם.
  • לכל תבנית ירקות שאני מכינה, אני מוסיפה כמה שיני שום שלמות או ראש שלם. השום טעים כשלעצמו וטעים מאוד גם בתוך רטבים או בסלט טחינה.
ירקות בתור עם פטנט מנצח
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
4
ירקות בתור עם פטנט מנצח
(צילום: אסי רוז)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ירקות, לפי הטעם (בתבנית המופיעה בצילומים יש זוקיני, שומר ובצל לבן)
שמן זית
מלח
עשבי תיבול לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. נחמם את התנור ל־200 מעלות, עדיף במצב טורבו.
2. נבחר ירקות בדרגת קושי דומה ונחתוך אותם לפרוסות בעובי דומה. כך נבטיח אפייה אחידה.
3. נניח על התבנית נייר אפייה, נזליף עליו שמן זית ונפזר מעט מלח. נסדר את הירקות החתוכים זה לצד זה. נזליף עליהם עוד מעט שמן זית ונבזוק מלח. נפזר עשבי תבלין לפי הטעם.
4. פה מגיע הטריק: לפני שנכניס את התבנית לתנור, נפרוס עליה נייר אפייה נוסף. נניח אותו על הירקות, בלי לאטום או להדק ובלי להשתמש ברדיד אלומיניום (אם הוא מתרומם בגלל הטורבו בתנור, הניחו עליו כף מתאימה). מה עושה הטריק? האדים שעולים מהירקות בזמן האפייה נתקלים בנייר, מתעכבים תחתיו וגורמים לירקות להתרכך מהר יותר ובאופן אחיד יותר. עודפי הנוזלים יתאדו מהפתחים שבצדדים, כך שהם לא יצטברו והירקות לא יהיו ספוגים.
5. נאפה כך כמחצית מזמן הצלייה, עד שהירקות מתרככים קלות (הירקות בתבנית שצולמה נאפו כ־35 דקות, מתוכן 15–20 דקות בכיסוי). נסיר את הנייר, נעלה את חום התנור ל־210 מעלות ונרים את התבנית לשליש העליון של התנור. נאפה עד שהירקות יהיו שזופים היטב. נוציא ונגיש.

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"