שף
שף
קליל: קרמשניט עם משמשים צלויים

מהר, לפני שייגמר: קרמשניט עם משמשים צלויים

מוכנים, היכון, הסתער! עונת המשמשים הקצרצרה בעיצומה, ולנו יש מתכון מרשים וקליל למדי, שמציג אותם במלוא תפארתם הכתמתמה

פורסם:
טיפ: אפשר להכין את כל מרכיבי הקרמשניט עד יממה מראש, לשמור בנפרד (את המשמשים והקרם יש לשמור במקרר) ולהרכיב לפני ההגשה

המרכיבים (6 מנות אישיות)
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מופשרים
  • כ־50 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2-1/4 כוס (60-30 גרם) אבקת סוכר
למשמשים הצלויים
  • 24-18 משמשים, לא רכים מדי
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • אפשרות: עלים מ־1 גבעול תימין או 1/2 כפית תימין מיובש
לקרם
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן ומעלה
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
לעיטור: אבקת סוכר, פיסטוקים או אגוזים או שקדים, קצוצים גס

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה. מניחים עליו שני עלי פילו ומברישים את העלה העליון בחמאה המומסת. מניחים עליהם שני עלים נוספים, מברישים גם אותם בחמאה ובוזקים מאבקת הסוכר. מעבירים את העלים, עם נייר האפייה, לתבנית התנור. מכינים באותה הדרך שתי קבוצות עלים נוספות ומעבירים לתבניות (אם אין מספיק תבניות אופים בסבבים).
3. אופים 18-16 דקות, עד שהעלים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. בינתיים מכינים את המשמשים: חוצים אותם, מסלקים את הגלעין ומניחים בקערה. מוסיפים את הסוכר והשמן, ואם רוצים את עלי התימין, ומערבבים לציפוי מלא.
5. מלהיטים מחבת על הכיריים (אין צורך לשמן). מניחים בה את חצאי המשמשים, כשהצד החתוך פונה מטה, וצולים על להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים. הופכים את המשמשים וצולים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
6. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הפודינג ומקציפים כדקה. מוסיפים את החלב ומקציפים לקרם יציב. אם רוצים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר גדול, חלק או משונן.
7. הרכבת העוגה: חותכים את עלי הפילו למלבנים בגודל כ־15X10 ס"מ. מניחים מלבן פילו על צלחת הגשה. מניחים (או מזליפים) עליו מהקרם, בשכבה אחידה, ומניחים 3-2 משמשים צלויים. מכינים כך שתי שכבות נוספות: פילו, קרם ומשמשים. בוזקים על המשמשים העליונים אבקת סוכר ומעטרים בפיסטוקים (או אגוזים או שקדים). מכינים כך את כל המנות. מגישים.

זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה וצינון
דרגת קושי: קל־בינוני
איך שומרים? עד שעתיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button