בקלאווה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
בקלאווה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
15
דפי פילו, מצוננים או מופשרים
50 גרם
שמן או חמאה מומסת
למלית:
1 מכל
ממרח תמרים (כ־400 גרם)
1/2 כוס
קמח שקדים (70 גרם)
אפשרות: 1/2 כפית קינמון טחון
1 כוס
אגוזי מלך או כל אגוז אחר, קצוצים (100 גרם)
לסירופ:
1/2 כוס
סוכר
1/2 כוס
מים
2 כפות
מיץ לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (4 גלילים)
1. הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-2 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהכיריים. מניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל־190 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים תבנית תנור.
3. המלית: שמים בקערה את ממרח התמרים, קמח השקדים והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. פורסים את דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים אותם. מניחים דף אחד על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה או בשמן, מניחים עליו 2–3 דפים נוספים ומשמנים כל אחד מהם, אבל לא את הדף העליון. מורחים עליו שכבה דקה ממלית התמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגליל הדוק ומניחים בתבנית. מכינים כך עוד שלושה גלילים ומניחים בצמידות. מברישים אותם בשמן. חורצים בהם חתכים אלכסוניים בעומק כ־1/2 ס"מ, במרחק 3-2 ס"מ זה מזה.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים ויוצקים על המאפים החמים את הסירופ. מניחים לצינון (10 דקות לפחות). חותכים בהתאם לסימונים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.