למראה אותנטי, וגם מפני שהם גדולים ועבים קצת יותר, ולכן "מחזיקים" טוב יותר את הגלידה, כדאי להשתמש להכנת המנה ב"ביסקוויט קסטה" (להשיג בסופרים). יחד עם זאת, אין שום בעיה להכין אותה גם עם ביסקוויטים רגילים.
עוגת קסטה לבנה
כשר
חלבי
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
עוגת קסטה לבנה
(איילת הירשמן)
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 25X20 ס"מ
500
מ"ל
או 2 מכלים שמנת מתוקה
80
גרם
או 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
395
מ"ל
או 1 קופסה חלב מרוכז ממותק
150
גרם
ביסקוויטים, מומלץ לקסטה
20
גרם
חמאה או 1/2 1 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס
לציפוי:
100
גרם
שוקולד לבן, שבור לקוביות
אפשרות לקישוט: 4-3 כפות סוכריות צבעוניות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ-12 פרוסות)
1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כדקה, לקרם אחיד.
2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך ששוליו יחרגו ממנה מכל הצדדים. מניחים בתחתית התבנית שכבה של ביסקוויטים. מניחים עליהם את הקרם ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים שכבה נוספת של הביסקוויטים. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
3. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה (או השמן) וממיסים בזהירות במיקרוגל או על להבת כיריים נמוכה, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מורחים על שכבת הביסקוויטים. אם רוצים, מפזרים סוכריות. מכסים שוב ומחזירים למקפיא, לייצוב במשך שעה לפחות.
4. ההגשה: מוציאים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית בעזרת שולי הניילון. חותכים לריבועים בהתאם לגודל הביסקוויטים או בגודל 4X3 ס"מ. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.