בורקס מים

שלב אחר שלב: בורקס מים במילוי תרד וגבינות

השף עמוס חיון, הבעלים של "רובידה" ומתמודד לשעבר ב"משחקי השף קונדיטור", מלמד איך להכין את הלהיט הכי בצקי באזור: סו בורק, המעדן הטורקי שמוכר אצלנו בשם "בורקס מים"

עמוס חיון
פורסם: 24.04.22, 09:16
את המתכון הטורקי המקורי מכינים עם עלי יופקה (Yufka), שחולטים במים רותחים. כתחליף מקומי, גם עלי פילו יעשו עבודה מצוינת, ובמקום לחלוט אותם טובלים אותם בבלילה של ביצים, קמח וחלב.

המרכיבים

(תבנית זכוכית בגודל 40X25 ס"מ)
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
למלית
  • 500 גרם עלי תרד, שטופים וקצוצים דק
  • 8 כפות גבינת טבורוג או טוב טעם
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 150 גרם גבינת אמנטל או טולום, מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
לבלילה
  • 4 ביצים בגודל M
  • 4 כוסות (1 ליטר) חלב 3% שומן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
  • להגשה: ביצה קשה, מלפפון חמוץ, עגבניות מגוררות

ההכנה

1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים לבלילה אחידה.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
4. הרכבת המנה: לוקחים עלה פילו, מקמטים אותו מעט, טובלים בבלילה ומניחים בתבנית באופן מרושל. מכינים כך 7–8 עלים ומניחים אותם זה לצד זה, לכיסוי מלא של תחתית התבנית.
4 צפייה בגלריה
בורקס מים, שלב אחרי שלב
בורקס מים, שלב אחרי שלב
מקמטים את הפילו, טובלים בבלילה ומניחים בתבנית
(אביגיל עוזי)

5. מפזרים את המלית על עלי הפילו בצורה אחידה.
4 צפייה בגלריה
בורקס מים, שלב אחרי שלב
בורקס מים, שלב אחרי שלב
מפזרים את המלית על דפי הפילו
(אביגיל עוזי)

6. מקמטים וטובלים בבלילה את יתרת עלי הפילו, ומניחים אותם זה לצד זה על המלית, לכיסוי מלא.
4 צפייה בגלריה
בורקס מים, שלב אחרי שלב
בורקס מים, שלב אחרי שלב
טובלים את יתרת הפילו בבלילה ומכסים את המלית
(אביגיל עוזי)

7. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה משחים. מוציאים ומניחים לצינון קל. חותכים לריבועים. מגישים, מומלץ לצד ביצה קשה, מלפפון חמוץ ועגבניות מגוררות.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.