כל הטוב של המעמול (הבצק שנמס בפה, מילוי התמרים המתוק) בכלום עבודה (בטח יחסית למקור), ועם פטנט מפתיע (להכין אחד־אחד? לא עוד!) ושדרוג משמח (שוקולד, שידוך מושלם). אפשר להטביע בבצק צורות כמו במעמול קלאסי (את הקורצן אפשר למצוא בזול בשווקים ובחנויות הסטוק) ואפשר להטביע צורות אחרות או להשאיר כפי שהוא.

מעמול תמרים-שוקולד פטנט
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 22X22 ס"מ
לזרייה: אבקת סוכר
לבצק:
150 גרם חמאה או מחמאה
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
3 כפות (45 מ"ל) מיץ תפוזים או מים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/3 כוס (66 גרם) סולת
1/8 כפית מלח
למלית :
300 גרם תמרים (מכל זן) מגולענים וקצוצים
אפשרות: 100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
100-50 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
1/4 כפית קינמון טחון
1/8 כפית מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
מעמול תמרים שוקולד עם פטנט
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hnoj2fiacההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה ומעבדים לבצק אחיד. מחלקים אותו לשני חלקים. משמנים את התבנית ומשטחים בה את אחד מחלקי הבצק. מאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות. את יתרת הבצק עוטפים ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (עד יום).
2. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בגודל התבנית. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מפזרים בה את המלית. בעזרת נייר האפייה, הופכים את הבצק המרודד על המלית. מסירים את הנייר (הבצק רך ונקרע בקלות, הדקו וחברו קרעים). אם רוצים, מטביעים בבצק דוגמה, בקורצן ייעודי או במזלג, או בכל אמצעי אחר.
5. אופים כ־25 דקות, עד ששולי המאפה מזהיבים. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא.








