שף
שף
קובה מטוגנת עם אורז ובשר

קובה אורז מטוגנת עם עוף ובשר

 לירון ספיר מנבחרת המשפיעניות של "שף" מפתיעה עם גרסה נטולת גלוטן למאכל אהוב: עם מעטפת של אורז במקום סולת או בורגול ומילוי של פרגיות או עוף

פורסם:
לפעמים נחמד להפתיע עם גרסה אחרת למאכל אהוב: קובה מטוגנת, אבל לא עם סולת או בורגול, אלא במעטפת שמבוססת על אורז ויש בה גם פרגיות או עוף. תוספת העוף תורמת למנה טעם עשיר וגם מסייעת להצמדת האורז ושאר המרכיבים. לא רק שזו גרסה טעימה מאוד (בעיניי היא טעימה יותר מאחרות), היא ללא גלוטן, כך שמתאימה גם לצליאקים.
טיפים:
  • חשוב לסגור היטב־היטב את הקובה ולהדק את הקצוות בכדי שלא תיפתח לנו בטיגון.
  • אפשר להוסיף צנוברים קלויים למלית הבשר המוכנה (או להוסיף אותם ללא קלייה, כ־2 דקות לפני סוף טיגון הבשר).
  • המנה במיטבה כשהיא חמה מהטיגון. ניתן להניח על רשת בתום הטיגון, לשמור על קריספיות.


המרכיבים (12–15 יחידות)
למעטפת
  • 1/4 1 כוסות אורז מבושל, קר
  • 130 גרם פרגית או חזה עוף טחונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 100 גרם רסק עגבניות
למלית הבשר
  • 1 בצל, קצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית חוואיג' או כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • לטיגון: שמן
ההכנה
1. המלית: במחבת רחבה, מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים־מפרידים עד שהבשר הופך פירורי. ‏מכבים ומניחים לצינון.
2. המעטפת: ‏בקערה, שמים את האורז, הפרגית והתבלינים, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
3. ‏לוקחים מעיסת האורז כמות בגודל של כדור פינג־פונג, יוצרים ממנה מעין אליפסה ובעזרת האצבע יוצרים בה כיס. ממלאים בככפית וחצי של המלית וסוגרים היטב.
4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (אני מטגנת כך, אבל האמת היא שמומלץ לטגן בשמן עמוק) ומטגנים משני הצדדים. מגישים חם, מומלץ עם ירקות וטחינה.
  • לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button