זה מתכון שאפשר לכנות "פונדו, גרסת המלאווח": תולשים אצבעות מלאווח־פסטו וטובלים בתערובת גבינות מבעבעת, וכל זה אחרי רק כמה דקות של עבודה.
טיפים לאפייה עם מלאווח
- הכי נוח לעבוד עם עלי מלאווח כשהם חצי מופשרים (לאחר כ־10 דקות הפשרה). בהפשרה מלאה הבצק דביק וגם קשה להסיר ממנו את הניילון.
- מומלץ לרדד אותם קלות לפני המשך השימוש, כדי לייצר עובי אחיד וגם כדי שהמאפים יתקבלו פריכים.
- ועוד משהו: ברשתות השיווק אפשר למצוא גם מלאווח ללא גלוטן.
כך תכינו מאפה מלאווח עם גבינה נמסה

מאפה מלאווח עם גבינה נמסה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 עלי מלאווח
3 כפות פסטו (או 1/2 כוס עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים דק או טחונים)
1 ביצה, טרופה
למלית:
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפה מלאווח עם גבינה נמסה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy6sgt5hleההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. המלית: מערבבים את הגבינות ומהדקים אותן לכדור בקוטר כ־7 ס"מ.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את עלי המלאווח, כך שיהיו בעובי 3 מ"מ. מניחים עלה אחד בתבנית ושמים במרכזו את כדור הגבינות. מורחים מסביב את הפסטו (או מפזרים ומהדקים את עשבי התיבול). מכסים בעלה השני ומהדקים אותו סביב כדור הגבינות ועל המלאווח התחתון (העלה העליון לא יכסה לגמרי את התחתון, זה בסדר). מברישים בביצה טרופה את עלה המלאווח העליון.
4. בסכין חדה חותכים "קרני שמש" ברוחב כ־2 ס"מ במלאווח, כך שיגיעו עד לכדור הגבינות. מסובבים כל קרן סביב עצמה, כמו בורג.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים, חותכים את כיסוי הבצק שעל הגבינות ומגישים מיד.









