בירה בעוגה? לגמרי! היא מתפיחה את המאפה ותורמת למרקמו, והאלכוהול מתאדה במהלך האפייה. טבעונים? ודאו שבחרתם בירה מתאימה.

עוגה בחושה טבעונית עם פירות יער ושקולד צ'יפס
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה, שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין
1/2 כוס (120 גרם) רסק תפוחים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) בירה לבנה עם כ־5% אלכוהול
1/2 כפית קינמון טחון
קליפה מגוררת מ־1 לימון
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1/3 כוס פירות יער לפי הטעם, טריים או מופשרים
כ־3/4 כוס (75 גרם) שוקולד צ'יפס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגה בחושה טבעונית עם פירות יער ושוקולד צ'יפס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hyfozofugeההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים תבנית אינגליש קייק רחבה או עגולה בקוטר 24 ס"מ (או שמרפדים אותה בנייר אפייה).
2. שמים בקערה את השמן, רסק התפוחים, הסוכר, הבירה, הקינמון, קליפת הלימון, הווניל והמלח וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח, הפירות והשוקולד ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
3. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
- משך העבודה: כ־10 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
- איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא








