עוגת לוטוס ותפוחים עסיסית של בר פיירמן
כשר
פרווה
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
עוגת לוטוס ותפוחים עסיסית של בר פיירמן
(צילום: בר פיירמן)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
3 ביצים מידה M
3/4 1 כוס (250 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
4 תפוחים ירוקים, קלופים ומגורדים גס בפומפייה
4 כפות גדושות ממרח לוטוס קראנץ׳
חצי חבילת עוגיות לוטוס
ממרח לוטוס חלק (כמה שרוצים)
לזילוף מעל העוגה::
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את השמן, הביצים והסוכר עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את יתר המצרכים היבשים ומערבבים עד שאין גושים. אמורה להתקבל תערובת מעט יבשה, לא לדאוג.
3. מוסיפים פנימה את התפוחים המגורדים ולא מוותרים על הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. מערבבים בעזרת לקקן עד לפיזור אחיד של התפוחים בבלילה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית, ושופכים מעל ממרח לוטוס קראנץ׳. בעזרת סכין או פלטה מדורגת משיישים את הממרח לתוך העוגה.
5. שוברים את עוגיות הלוטוס לחתיכות גסות (כדי לדמות קראמבל) ומפזרים בנדיבות מעל העוגה.
6. אופים במשך 55-45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
7. מזלפים בנדיבות ממרח לוטוס מעל העוגה ומגישים כשהעוגה צוננת.