
שוקי עוף על אורז צהוב
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 שוקי עוף
4-3 כפות שמן קנולה
1 שן שום, כתושה
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות גדושות סילאן
1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 כוס אורז עגול (אורז לסושי או לריזוטו)
1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
1 כף מחוקה כורכום
3-2 כוסות מים
חופן פטרוזיליה קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
שוקי עוף עם אורז צהוב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/i9ewcuvkgההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים את שוקי העוף ומייבשים אותן היטב. מחממים 3-2 כפות מהשמן במחבת רחבה. מוסיפים את השוקיים ומטגנים עד שהעור נחרך מכל הצדדים (8-6 דקות).
3. מעבירים את שוקי העוף לתבנית. מפזרים עליהן את השום ואת הפפריקה וכן 1/2 כפית מלח ו־1/2 כפית פלפל שחור. מערבבים. צולים בתנור כ־15 דקות. יוצקים את הסילאן על העוף וצולים 15 דקות נוספות.
4. בינתיים מוסיפים עוד כף שמן למחבת שבה טיגנו את העוף (אין צורך לנקות אותה). מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שהוא שקוף (8-6 דקות). מוסיפים את השום הקצוץ ואת האורז, ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום, את הכורכום וכן כ־3/4 כף מלח וכ־3/4 כף פלפל שחור, ומערבבים היטב, כך שהאורז יצופה בתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים (לא רותחים, מי ברז), מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 30-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, כדי שהאורז יתקבל רך (בסגנון ריזוטו). אם הנוזלים נספגים לפני שהאורז מתרכך היטב, מוסיפים עוד 1-3/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. מסירים מהכיריים.
5. ההגשה: מניחים את שוקי העוף על האורז. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.








