
מאפינס פירות קיץ
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3 ביצים, גודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה, מומסת
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
2/3 כוס + 1 כף (100 גרם) קורנפלור
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
כ־1/4 1 כוסות קוביות פרי
לעיטור: 3-2 פירות, חתוכים לרבעים
לעיטור: מעט דבש חמים
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס פירות קיץ ללא גלוטן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/kacfuzw85ההכנה (10-8 יחידות גדולות)
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים מעט את שקעי התבנית או שמניחים בהן עטרות נייר.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקבלת מרקם בהיר ותפוח. מוסיפים את המלח, החמאה והשמן ומקציפים לבלילה אחידה. עוצרים, מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים, רק עד שהם נטמעים. מוסיפים את קוביות הפרי ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.
3. מחלקים את העיסה בין התבניות, כך שתמלא אותן כמעט לגמרי (עד 1 ס"מ מהקצה). מניחים בכל תבנית 1/4 פרי חתוך.
4. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם מעט פירורים. מוציאים ומניחים לצינון.
5. מחממים מעט את הדבש ומברישים בו את המאפינס בנדיבות. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא (עם הדבש).








