עוגת שוקולד, דבש ושמן זית
כשר
פרווה
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
עוגת שוקולד, דבש ושמן זית
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 25X25 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן, חלבית או צמחית, או קרם קוקוס 24% שומן ומעלה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
1/3 כוס + 1/2 1 כפות (150 גרם) דבש
5 ביצים בגודל M
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
3 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית מלח
לציפוי:
250 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף דבש
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים את השמנת ואת השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את שמן הזית, הסוכר והדבש ומערבלים במהירות בינונית 3-2 דקות לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם. עוצרים. מוסיפים כ־1/3 מהקמח וכ־1/3 מקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם יתרת הקמח והקרם, ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
4. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.
5. הציפוי: שמים בקערת המערבל (או בקערה רגילה ומערבבים במזלג) את כל מרכיביו ומערבלים לאט למרקם אחיד בסמיכות שנוחה לטפטוף.
6. מורחים על העוגה את הציפוי, או מזלפים אותו בעזרת כף. מגישים.
  • איך מכינים מראש? את העוגה ללא הציפוי – עד יומיים מראש. מאחסנים במקרר. מצפים כשעתיים לפני ההגשה.