עוגת מדוביק לוטוס של רחלי קרוט
כשר
פרווה
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
עוגת מדוביק לוטוס של רחלי קרוט
(צילום: רחלי קרוט)
מצרכים
16
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 20 ס"מ
לבצק:
3 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
4 כפות דבש
100 גרם מחמאה מומסת (או חמאה לגרסה חלבית)
1/2 צנצנת ממרח לוטוס חלק
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
לקרם קוקוס וניל:
2 קופסאות שימורים קרם קוקוס (17% שומן ומעלה) – יש לשים לילה במקרר
4 כפות אבקת סוכר
2 כפת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
לציפוי ועיטור:
1/2 צנצנת ממרח לוטוס חלק
6 עוגיות לוטוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הבצק: בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, דבש ומחמאה מומסת וטורפים היטב.
2. ממלאים סיר, שקטן מקוטר הקערה, ב-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים וטורפים היטב במשך 7-10 דקות או עד שהבלילה חמה ומעט מסמיכה. חשוב לא להפסיק לטרוף.
3. מורידים מהאש, מוסיפים ממרח לוטוס וטורפים שוב לבלילה אחידה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שמכינים את הקרם (הבצק צריך להיות במקרר לפחות חצי שעה ואפשר גם יום-יומיים קודם).
4. קרם קוקוס וניל: מוציאים את הקרם קוקוס מהמקרר ומעבירים רק את החלק שהתגבש והתקשה למעלה לקערת מיקסר עם וו הקצפה. את הנוזל שומרים במקרר ומשתמשים בו לכל מתכון אחר שצריך בו חלב או מי קוקוס.
5. מוסיפים לקערת המיקסר אבקת סוכר, פודינג וניל ומשחת וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים למקרר ושומרים עד להרכבה.
6. הרכבה: מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-7 (ואפשר גם 8) חתיכות שוות. מרדדים כל חתיכת בצק בין 2 ניירות אפייה לעיגול בקוטר 20 ס"מ. (אם יוצרים 7 שכבות אפשר להכין לקוטר 22 ס"מ ואם רוצים קוטר 24 ס"מ מכינים רק 6 שכבות).
7. מניחים רינג בקוטר 20 או צלחת בקוטר 20 על עיגול הבצק וחותכים מסביב לקבלת עיגול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. אופים כל עיגול בצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 5 דקות בלבד ומצננים בחוץ.
8. הרכבה: מניחים שכבת עוגה על מעמד עוגה ומורחים מעל 2-3 כפות מהקרם. מניחים עוד שכבה ומורחים מעל עוד קרם. חוזרים על הפעולה עם יתרת העוגות והקרם ומסיימים בעוגה.
9. ממיסים במיקרו חצי צנצנת ממרח לוטוס במשך 50 שניות ושופכים מעל העוגה. מפוררים מעל עוגיות לוטוס ומעבירים את העוגה למקרר. העוגה טעימה כבר בשלב הזה אבל טעימה אפילו יותר ביום שאחרי.