
מוס לוטוס ואספרסו של ליאור משיח
(צילום: ליאור משיח)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
כוסות
קינוח אישיות
למוס הלוטוס:
300
גרם
שמנת להקצפה
150
גרם
ממרח לוטוס קרמי מומס קלות
קורט מלח
למוס המסקרפונה והאספרסו:
250
גרם
מסקרפונה (1 מכל)
100
גרם
שמנת להקצפה
60-50
מ"ל
אספרסו קצר (2 שוטים)
1
כפית
מחית או תמצית וניל
קורט מלח
30
גרם
אבקת סוכר
להרכבה:
200
גרם
ממרח לוטוס קרמי מומס
10
עוגיות
לוטוס מרוסקות גס
10
עוגיות
לוטוס מרוסקות גס
1
כפית
פולי קפה מרוסקים גס
6-5
עוגיות
לוטוס שלמות לקישוט
:רשימת קניות עבור המתכון
ליאור משיח מתקתקת קינוח כוסות של מוס אספרסו ולוטוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/otv5ss8nbההכנה
1. מוס הלוטוס: מקציפים את כל החומרים למוס לוטוס עד לקבלת קציפה יציבה. מזלפים לכוסות בגובה כ-1/4 כוס. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
2. מוס המסקרפונה והאספרסו: מקציפים את כל המצרכים עד לקבלת קציפה יציבה. מזלפים מעל מוס הלוטוס שקיררנו בשכבה אחידה. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות ל-3 שעות עד לילה.
3. הרכבה: ממיסים כ-200 גרם ממרח לוטוס קרמי ומוזגים מעל המוס. מניעים מצד לצד כדי ליצור שכבה אחידה. מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.
4. לפני ההגשה: מפזרים מעל המוס שברי עוגיות לוטוס, פולי קפה מרוסקים גס ומניחים עוגייה שלמה חצי בתוך המוס, חצי בחוץ.
פורסם לראשונה: 15:46, 04.09.25








