המנה הזו מפתיעה ממש. מהמנות האלה שאחרי שטועמים אותן שואלים את עצמנו איך לא חשבנו על זה קודם. כמה פשוט ככה טעים בהגזמה.

חסה צרובה
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
עגבניות טריות
1
כף
שמן זית
מלח, פלפל שחור
5-4
כפות
יוגורט עזים או אחר (אפשר גם טבעוני)
1
כפית
טחינה גולמית
2
לבבות
חסה קיסר
:רשימת קניות עבור המתכון
חסה צרובה במחבת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r16x65ziglההכנה
1. חוצים את העגבניות ומגררים אותן במגררת דקה (ללא הקליפה). מעבירים לקערית, מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים בצד.
2. מערבבים בכלי נפרד את היוגורט עם הטחינה הגולמית, מלח ופלפל.
3. נפטרים מבסיס לבבות הקיסר וחוצים (בידיים) כל יחידה.
4. יוצקים למחבת 2 כפות שמן זית ומפזרים מעט מלח. מחממים היטב. מוסיפים את חצאי החסות וצורבים כ־2 דקות, תוך היפוכן בעזרת מלקחיים (ערימת החסה תתפרק לעלים, זה בסדר). מקפידים לא לצרוב יותר מדי, כך שיישארו בחסה חלקים פחות עשויים. מעבירים לצלחת הגשה.
5. מוסיפים לצלחת או מחלקים לכלי הגשה את רוטב העגבניות ורוטב היוגורט־טחינה ומגישים מיד.








