שף
שף
לחמניות הוואי

לחמניות הוואי מתקתקות עם מיץ אננס

לחמניות רכות שמתבססות על מיץ אננס, המעניק להן מתיקות קלה ומרקם נפלא. מושלמות עם חמאה וריבה, וגם ככריך עם כל דבר כמעט

עודכן:

אתם חולמים על המלדיביים או סיישל? אני על הוואי. חושבת על הונולולו, קערות פוקה וקוקטיילים. בינתיים אני מכינה את הפלא שנקרא "לחמניות הוואי", להיט ברחבי ארצות־הברית. הן רכות, מתבססות על מיץ אננס (אני משתמשת במיץ דליל, אפשר להשתמש גם בנקטר – רק לא לבשל יותר מדי) שמעניק מתיקות קלה ומרקם נפלא. מושלמות עם חמאה וריבה, וגם ככריך עם כל דבר כמעט.

המרכיבים

(12 יחידות בתבנית 30X25 ס"מ)
  • 1/3 כוס + 1 כף (200 מ"ל) מיץ אננס + אפשרות לעוד קצת
  • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים, אפשר להשתמש גם בקמח שמרים)
  • 4 כוסות קמח + אפשרות לעוד קצת
  • 7 כפות שטוחות (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 120 גרם חמאה, רכה
  • אפשרות להברשה: 1 ביצה טרופה, 1 כף מיץ אננס, 1 כף דבש

ההכנה

1. מביאים לרתיחה את מיץ האננס ומבשלים עוד 4-3 דקות על להבה נמוכה, עד שהמיץ מסמיך קצת. מצננים לטמפרטורת החדר.
2. מוסיפים למיץ את השמרים ומשהים 5 דקות, עד שהם תוססים.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים את עיסת המיץ־שמרים ואת הביצים ולשים 7-5 דקות, לבצק אחיד ולח. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כפית־שתיים של מיץ (שלא עבר הרתחה). מוסיפים בהדרגה, בשלוש פעמים, את החמאה. לשים עוד כ־3 דקות, עד שהיא נטמעת ומתקבל בצק רך וקצת דביק (אם הוא דביק מאוד, הוסיפו כף קמח, מקסימום שתיים, אבל לא יותר – הבצק אמור להיות דביק קצת). יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומתפיחים שעה־שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
3. משמנים את התבנית. יוצרים מהבצק 12 כדורים (אפשר בידיים משומנות). מניחים בשורות בתבנית. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
5. אם רוצים, מערבבים את הביצה, המיץ והדבש ומברישים את הבצק.
6. אופים 35-25 דקות, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות, וקיסם שננעץ בהן יוצא עם מעט פירורים. מוציאים ומגישים כשהן חמימות (שומרים עד יום, עטופות, או עד שבועיים במקפיא).
פורסם לראשונה: 08:13, 15.03.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button