שף
שף
עוגת שמרים קפה והל

עוגת שמרים קפה והל

מאפה בוקר רך ומתוק בטעמים לא שגרתיים. אחלה דרך לפתוח את היום

פורסם:
המרכיבים
(16-12 מאפים אישיים, בתבניות שקעים)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף קמח לבן
  • 1 כף (10 גרמים) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 ביצה בגודל M או L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב רגיל או צמחי, מכל סוג שאוהבים
  • 1/2 כפית מלח
  • 75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למלית
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1 תרמיל הל, טחון
  • 75 גרם חמאה,רכה מאוד
  • להגשה: אבקת סוכר

ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיביו למעט החמאה ולשים כדקה במהירות נמוכה. מעלים למהירות בינונית ולשים 5-4 דקות לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה ולשים 4־3 דקות, לבצק חלק וגמיש. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון רופף ומתפיחים כשעה (או כ־12 שעות במקרר), עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
2. המלית: שמים בקערה את אבקת הקפה והמים הרותחים ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים את הסוכר, ההל והחמאה ומערבבים לקרם אחיד.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. משמנים את תבניות השקעים.
4. עיצוב המאפים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מניחים על המשטח את אחד מחלקי הבצק ומרדדים לעלה בגודל 30X25 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מורחים עליו מחצית מהמלית. מסמנים לאורך הבצק 2 פסים שיחלקו אותו ל־3 חלקים ארוכים ושווים. מקפלים את שליש הבצק הימני פנימה, על החלק המרכזי, ומקפלים עליו את השליש השמאלי, כך שמתקבל מלבן צר וארוך ברוחב כ־10 ס"מ. מכינים כך גם את יתרת הבצק והמלית.
5. חותכים כל מלבן בצק לרוחבו, ל־8-6 יחידות. חותכים כל יחידה כמעט לכל אורכה, לשלוש רצועות שנותרות מחוברות בבסיס. קולעים מהן צמה. מגלגלים כל צמה סביב עצמה למעין שבלול. מניחים את השבלולים בתבניות השקעים ומניחים להתפחה במקום חמים כ־30 דקות.
6. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
7. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפים משחימים. מוציאים ומניחים לצינון קל. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד 3 חודשים במקפיא. מחממים קלות לפני ההגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button