עוגת גלידה
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
עוגת גלידה
(מתכון וסגנון: נעמה רן, צילום: דניאל לילה)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל 30X20 ס"מ
1.3
ליטרים
או 1 חבילה גלידת וניל, רכה
1/2-1/3
כוס
כוס דובדבנים מסוכרים
אפשרות לעיטור: חטיף שוקולד
לבסיס:
200
גרם
ביסקוויטים או עוגיות חמאה
40
גרם
או 4 כפות אבקת קקאו
50
גרם
או 6 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
75
גרם
חמאה, מומסת
90
מ"ל
או 6 כפות חלב
1
כפית
תמצית וניל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הוציאו את הגלידה מהמקפיא 15 דקות לפני הכנת העוגה, כדי שתהיה נוחה לעבודה.
2. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים ומעבדים לפירורים (ואפשר גם לשים בשקית ולרסק בפטיש שניצלים או במערוך).
3. שמים בקערה נפרדת את כל שאר מרכיבי הבסיס ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת הידיים.
4. מפזרים על הבסיס את הדובדבנים המסוכרים. יוצקים עליהם את הגלידה ומיישרים. אם רוצים, מפזרים את העיטור. מכסים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. חותכים לריבועים ומגישים.

  • איך שומרים? עד 3 שבועות, במקפיא.