תפוחי אדמה מעוכים, בשלל וריאציות, הם אחד הלהיטים היותר גדולים אצלי בבלוג. כאן שידכתי להם צלעות טלה וגיוונתי עם תוספת של בטטות. שילוב מנצח של עיקרית ותוספת באותה התבנית.
מה אפשר להכין מראש?
- השמן המתובל: עד שבוע מראש. מאחסנים במקרר.
- תפוחי האדמה והבטטות: מבשלים ומועכים עד יממה מראש. מאחסנים במקרר.
- לפני ההגשה: עוקבים אחרי ההנחיות, החל מסעיף 3 והלאה.

צלעות טלה רון יוחננוב
(צילום: שרית גופן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5
תפוחי אדמה בינוניים, בקליפתם
3
בטטות בינוניות, בקליפתן
10
צלעות טלה
1
ראש שום, חצוי לרוחבו
להגשה: חופן עלי תימין
לשמן המתובל:
5
כפות שמן זית
2
שיני שום, קלופות וכתושות
3
ענפי רוזמרין או תימין, מפורקים לעלים וקצוצים
מלח, פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
צלעות טלה על מצע בטטות ותפוחי אדמה מעוכים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1kn3gu5lgההכנה
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה והבטטות ומניחים בסיר. יוצקים מים רותחים לכיסוי, מביאים לרתיחה חוזרת על להבה גבוהה ומבשלים 20-15 דקות, רק עד שהם רכים והקליפה מתחילה להתבקע (ייתכן שהבטטות יתרככו קודם, יש לשים לב ולהוציא אותן בזמן). מסננים.
2. השמן המתובל: שמים בקערית את כל מרכיביו ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות בתוכנית גריל. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
4. מניחים את תפוחי האדמה והבטטות בתבנית. בעזרת פטיש או כוס, מועכים אותם. מוסיפים את ראש השום החצוי. מברישים את הירקות בכמחצית מהשמן המתובל.
5. אופים 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות. מוציאים ולא מכבים את התנור.
6. מניחים על הירקות את צלעות הטלה, ומברישים אותן היטב ביתרת השמן המתובל.
7. צולים כ־15 דקות. מוציאים, הופכים את הצלעות וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהצלעות מזהיבות והירקות משחימים. מוציאים, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את עלי התימין. מגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד שבוע. מחממים בתנור.







