שף
שף
תכירו: וואפו - מוקפץ יפני-איטלקי עם הרבה שום

המוקפץ החדש: וואפו - נודלס שום יפני

דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של "שף" עם המנה שתהפוך ללהיט הבא על הכיריים: נודלס עם הרבה שום שמשלבים טעמים יפניים וטעמים איטלקיים

פורסם:
וואפו (Wafu), ביפנית, זה "בסגנון יפני", ונודלס וואפו היא מנה קלילה עם הרבה שום, שמציגה מפגש משגע בין יפן לאיטליה: יש בה נודלס, סויה וטעמים יפניים, וגם חמאה ופרמזן - כמו באיטליה. מכינים אותה בצ'יק ומתמכרים!
  • מומלץ להכין את המנה עם נודלס טרי (נמכר באריזות ואקום), שנכנס ישר למחבת. אם אין, אפשר לבשל בנפרד כ־600 גרם נודלס יבשים או אפילו ספגטי.
  • הכי טוב להקפיץ בווק, אבל גם מחבת רחבה זה בסדר.
  • אל תוותרו על תוספת הפוריקקה. זהו תבלין אצות יפני, שאפשר למצוא במדף האסייתיי, ומוסיף אומאמי למנה.
  • המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה כיומיים במקרר. בחימום חוזר אני ממליצה להוסיף מעט מים לווק ולחמם על להבה בינונית־גבוהה תוך כדי ערבוב.

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 3 חבילות (600 גרם) נודלס מוכנים בוואקום
  • כ־3 כפות שמן נייטרלי
  • 10 שיני שום, קלופות, דפוקות וקצוצות
  • 2/3 כוס + 1/3 כוס מים
  • 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ, החלק הלבן והירוק בנפרד
  • 1/2 1 כוסות פטריות פורטובלו פרוסות
  • 6 כפות רוטב סויה איכותי או תמרי
  • 50 גרם חמאה
  • תבלין צ'ילי חריף, לפי הטעם
להגשה
  • פרמזן מגורר
  • כ־2 כפות פוריקקה
ההכנה
1. בקערה, נשרה את הנודלס במים רותחים במשך 3 דקות. נשטוף במים קרים, נסנן ונפריד בידיים. נניח בצד.
2. בווק, נחמם את השמן. נוסיף את השום ונטגן כדקה. נוסיף את 2/3 כוס המים ונבשל על אש גבוהה כ־2 דקות.
3. נוסיף את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת הפטריות ונקפיץ דקה. נוסיף את 1/3 כוס המים הנוספת, הסויה, החמאה והצ'ילי ונבשל תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה והרוטב מתאחד.
4. כשהרוטב מצטמצם ונהיה מעט סמיך, נוסיף את הנודלס ואת החלק הירוק של הבצל הירוק. נקפיץ הכול ביחד כדקה ונעביר לקערת הגשה.
5. נפזר על המנה פרמזן בנדיבות ואת הפוריקקה.
  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher , טיקטוק: dana_reicher
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button