כשהיינו ילדים סבתא שלי הייתה מקלפת את התפוח סביב־סביב, בקילוף אחד ארוך ומדויק, ונותנת לנו לאכול את הקליפה. רק אחרי שאכלנו את הקליפה, הסכמנו לאכול גם את התפוחים. אז בכל פעם שאני מכינה עוגת תפוחים אני מנשנשת את הקליפה. אני לא מצליחה להבין אנשים שזורקים את הקליפות לפח – זה הכי טעים! יש המון עוגות תפוחים בבלוג, אבל העוגה הזאת לא סתם זכתה לתואר ׳הורסת׳. יש לה טעם אגדי ומרקם משובח.
טיפים:
- לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או במיץ תפוזים באותה הכמות.
- אוהבי הקינמון יכולים להוסיף לתפוחים עם הברנדי כפית קינמון.
- אפשר לוותר לחלוטין על הברנדי.
- את התפוחים אפשר להמיר באגסים.
- להמרה לתבנית בקוטר 24 ס"מ: מגדילים ברבע את כמות המצרכים (את כמות הביצים מגדילים ל־2 ביצים וחלמון).

עוגת תפוחים הורסת
(נופר צור, קרן אגם)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 22 ס"מ
3 תפוחים (כל זן יתאים), קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף קלבדוס או ברנדי
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 ביצה + 2 חלמונים מביצים גודל M או L
1 כוס (200 גרם) + 3 כפות סוכר לבן
1 כוס (240 מ״ל) שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/4 כוס קוקוס (או קמח נוסף)
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת תפוחים הורסת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1lxj8xugeההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מערבבים בקערה את קוביות התפוחים עם הקלבדוס (או הברנדי) ומיץ הלימון ומניחים בצד.
3. בקערה אחרת טורפים את הביצה והחלמונים ו־1 כוס סוכר לבן. מוסיפים גם את השמן והחלב וממשיכים לטרוף.
4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקוקוס, הווניל, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים אותם לחומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת נוזלית וזה בסדר.
5. מוסיפים את התפוחים ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית אפייה ומפזרים מעל העוגה את 3 כפות הסוכר.
6. אופים 55-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
7. מצננים מעט ומגישים, אפשר בתוספת כדור גלידת וניל בצד.
- איך שומרים? עד ארבעה ימים בכלי אטום במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.








