תפוחי אדמה מעוכים של איילת הירשמן

התוספת שתופסת: 3 מתכונים עם תפוחי אדמה

אפויים, מעוכים או על שיפוד. אין דרך לא נכונה לאכול תפוחי אדמה. איילת הירשמן ומילי אליהו עם שלוש אופציות לתוספות קצת שונות

פורסם: 08.05.22, 08:33

תפוחי אדמה מעוכים ופריכים

מתכון של איילת הירשמן
המרכיבים:
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים, בקליפתם
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • פלפל שחור
  • להגשה: 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
ההכנה:
  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים. מעבירים לסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג, אבל עדיין לא מתפוררים. מעבירים למסננת.
  2. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה במעט בשמן זית.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחידה ומועכים אותם בזהירות בידיים, או בעזרת מועך תפוחי אדמה, כך שישתטחו קצת אבל לא יימעכו לגמרי. יוצקים עליהם את יתרת שמן הזית, זורים מלח ופלפל שחור.
  4. צולים 20-15 דקות, עד שנוצר מעטה זהוב־שחום על תפוחי האדמה. מוציאים, מפזרים פטרוזיליה ומגישים (המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור עד יום במקרר ולחמם לפני ההגשה.


תפוחי אדמה, כרובית ובצל צלויים ביחד

תוספת טובה זה חשוב, והנה אחת של ירקות ברוטב שחום־ממכר־מתקתק, שמתאימה לאירוח גדול. אפשר להכין את המנה בתבנית יום מראש או בבוקר הארוחה, וכשצריך – צולים ומגישים.
מתכון של איילת הירשמן
3 צפייה בגלריה
ירקות בתנור, הגרסה שלנו לפסח
ירקות בתנור, הגרסה שלנו לפסח
תפוחי אדמה, כרובית ובצל צלויים ביחד
(צילום וסגנון: איילת הירשמן)

המרכיבים (10 מנות)
  • 1.2 ק"ג תפוחי אדמה, בקליפתם (קטנים או גדולים שנחתכו לקוביות), שטופים היטב
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 כרובית
  • 1/2 כוס שמן זית + מעט לשימון
  • 5 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות, או 2 מארזים (3 כוסות) בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
  • 5 כפות סילאן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 4 גבעולי תימין או רוזמרין
  • אפשרות להגשה: עוד רוזמרין
ההכנה
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעט מלח, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד כ־6 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים במסננת. מכניסים לסיר את הכרובית. אם צריך – מוסיפים מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 10-8 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מוציאים ומצננים. פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי 1 ס"מ, וחותכים אותן לרבעים (אם הם מתפרקים לפרחים, זה בסדר).
2. משמנים תבנית גדולה (או 2 תבניות בגודל מתאים) בשמן זית. מסדרים בשכבה אחת את תפוחי האדמה, הכרובית והבצל. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. מערבבים את שמן הזית, הסילאן, הפפריקה והשום. מושחים את הירקות ברוטב (עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר).
4. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ במצב טורבו).
5. מניחים את גבעולי הרוזמרין או התימין בתבנית הירקות. צולים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או בנייר פרגמנט וצולים עוד כ־35 דקות, עד שהירקות צלויים. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 5 דקות, להזהבה. מוציאים. אם רוצים, מפזרים עוד רוזמרין ומגישים.


תפוחי אדמה בספירלה

קיצור דרך: הם טעימים מאוד גם בתיבול פשוט של מלח ופלפל.
מתכון של מילי אליהו
3 צפייה בגלריה
תפוחי אדמה בספירלה של מילי אליהו
תפוחי אדמה בספירלה של מילי אליהו
תפוחי אדמה בספירלה של מילי אליהו
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (4 שיפודים):
  • 4 שיפודי מתכת או 4 שיפודי עץ ששרו במים שעה
  • 4 תפוחי אדמה (לבנים או אדומים), בינוניים־קטנים, קלופים
  • 1 כף אבקת שום
  • 2 כפות צ'ילי גרוס (חריף או מתוק, לפי הטעם)
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. נועצים שיפוד במרכזו של כל תפוח אדמה, לאורכו. בעזרת סכין חדה, יוצרים חתך עמוק בחלקו העליון של תפוח האדמה, כך שיגיע עד לשיפוד. ממשיכים לחתוך באופן סיבובי לכל אורך תפוח האדמה, כך שהמרחק בין החתכים יהיה ברוחב 1/2 ס"מ לפחות. מותחים בעדינות את תפוח האדמה באצבעות, ומרווחים בין החתכים, כדי לקבל את המראה הספירלי.
  3. מערבבים בקערה את כל התבלינים. מברישים את תפוחי האדמה בשמן הזית ובוזקים עליהם את תערובת התבלינים באופן אחיד ככל האפשר. מניחים בתבנית.
  4. אופים 20 דקות, מוציאים בזהירות והופכים את תפוחי האדמה. מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות. מוציאים ומגישים חם.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.