עוגת כרוב ובשר

בלי ללכלך יותר מדי כלים: 5 ארוחות שלמות ומהירות שמכינים במחבת

מתלבטים מה להכין לארוחת צוהריים בין הלמידה בזום לעבודה? קבלו הצעות משביעות שמכינים בשיא היעילות: משווארמה פרגיות עם תפוחי אדמה, לעוגת כרוב דיאטטית ועד פסטה בולונז ברוטב טבעוני

פורסם: 08.02.21 , 09:12

עוגת כרוב ובשר

אחד ממתכוני הילדות הפופולריים ביותר של אמא שלי. ארוחה מלאה, נפלאה ודיאטטית, מתאימה לימי החורף, וטעמיה משתבחים בחימום החוזר. יש להצטייד במחבת עמוקה עם דפנות בגובה 6-5 ס"מ ובמכסה תואם.
המרכיבים (5 מנות)
  • 1 כרוב לבן גדול
  • מים רותחים
  • 1 פחית (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 עלה דפנה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 ק"ג בשר עוף או הודו, טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 גזר, מגורר גס
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
ההכנה
1. מורידים כ־ 1/2 ס"מ מבסיס הכרוב, ומפרידים בזהירות 12-10 עלים גדולים, בשלמותם. שמים אותם בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי וחולטים 3-2 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים.
2. שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, עלה הדפנה ושמן הזית, ומערבבים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
3. שמים בקערה אחרת את הבשר הטחון. מוסיפים את הפפריקה, הגזר, הביצה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.
4. יוצקים למחבת מעט מרוטב העגבניות, כך שיכסה את התחתית, ומניחים מעל 1/3 מעלי כרוב. שמים מחצית מכמות הבשר, מפזרים בצורה אחידה ומהדקים. מכסים במחצית מעלי הכרוב הנותרים, מניחים מעל את יתרת הבשר ומהדקים. מכסים ביתרת הכרוב ויוצקים את יתרת הרוטב.
5. מניחים את המחבת על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־45 דקות, עד שעלי הכרוב מתרככים ומבושלים. אם ה"עוגה" עדיין גבוהה או לא מספיק עשויה, אפשר להביא לרתיחה, להכניס את המחבת לתנור שחומם ל־190 מעלות ולאפות, ללא מכסה, 25-20 דקות.
6. ההגשה: חותכים לפרוסות ויוצקים מעל מרוטב העגבניות. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או במחבת מכוסה, על להבה בינונית


שווארמה פרגיות עם תפוחי אדמה

במקום בפיתה: נתחי פרגית צרובים עם בצל, תיבול דומיננטי ופרוסות דקיקות של תפוחי אדמה. את הכל צולים ביחד, כשלכל רכיב במנה אזור משלו במחבת.
5 צפייה בגלריה
שווארמה
שווארמה
שווארמה פרגיות עם תפוחי אדמה
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 800 גרם נתחי פרגית
  • 1 כף תבלין לשווארמה או ראס אל חנות או כמון
  • 500 גרם מיני תפוחי אדמה, פרוסים דק (רצוי במנדולינה)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • כ־8 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים בינונים, קלופים ופרוסים דק
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • אפשרות להגשה: סלט טחינה, פיתות
ההכנה
1. פורסים את הפרגית לפרוסות בעובי של כ־ 1/2 ס"מ ושמים בקערה. מוסיפים את תבלין השווארמה (או אחד מתחליפיו) ) ומערבבים.
2. בקערה אחרת שמים את פרוסות תפוחי האדמה. מוסיפים את הפפריקה ו־2 כפות משמן הזית, ומערבבים.
3. יוצקים 2 כפות משמן הזית למחבת גדולה ורחבה או למחבת פסים ומחממים. צולים את הפרגית 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהיא מתחילה להזהיב. מתבלים במלח ובפלפל. מרכזים את נתחי הפרגית בצד אחד של המחבת.
4. יוצקים 2 כפות נוספות משמן הזית ומחממים. מוסיפים למחבת את הבצל, מערבבים אותו בעדינות (משתדלים לא לערבב עם נתחי הפרגית שבצד) וצולים כדקה על להבה גבוהה. מרכזים את הבצל בצד אחר של המחבת.
5. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומחממים. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה וצולים 7-6 דקות על להבה גבוהה, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים. מערבבים והופכים בעדינות מפעם לפעם את תפוחי האדמה, ומערבבים את נתחי הפרגית והבצל בנפרד, כך שלא יתערבבו זה עם זה. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ובפלפל. מסירים מהכיריים.
6. אם רוצים, מפזרים פטרוזיליה. מגישים, אפשר לצד טחינה ופיתות.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור.

פסטה ברוטב בולונז טבעוני

הפסטה מתבשלת במחבת אחת עמוקה עם רוטב טבעוני נפלא, על בסיס עגבניות ועדשים.
5 צפייה בגלריה
בולונז טבעוני
בולונז טבעוני
פסטה ברוטב בולונז טבעוני
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 2/3 כוס (130 גרם) עדשים ירוקות
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה יבשה קצרה
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
  • 1 ענף תימין
לרוטב העגבניות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • עלים מ־2 ענפי בזיליקום
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. רוטב העגבניות: שמים בבלנדר או בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לרוטב חלק.
2. המנה: שוטפים את העדשים היטב ומסננים. מעבירים למחבת רחבה בעלת דפנות גבוהות. יוצקים 3 כוסות מהמים הרותחים, מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים 12-10 דקות על להבה גבוהה, עד שהעדשים מתרככות מעט. במידת הצורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.
3. מוסיפים את רוטב העגבניות, הפסטה, כוס המים הנותרת וענף התימין ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן (הפסטה מתבשלת ברוטב במקום במים רותחים). מתבלים במלח ובפלפל. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או במחבת מכוסה, על להבה בינונית.

סלמון ואטריות שעועית ברוטב קארי

מנה פשוטה וטעימה בסגנון אסייתי, שזוכה לטעמים ולניחוחות משובחים בזכות תיבול של קארי צהוב.
5 צפייה בגלריה
סלמון ואטריות שעועית דג קארי
סלמון ואטריות שעועית דג קארי
סלמון ואטריות שעועית ברוטב קארי
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4 מנות במחבת בקוטר 30-28 ס"מ)
  • 1 שקית (250 גרם) אטריות שעועית
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים רותחים
  • 500 גרם פילה סלמון, ללא העור
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 1/4 כפית אבקת קארי
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל סגול, חתוך לשמיניות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 6 פלפלוני-מיני צבעוניים, חתוכים לאורכם ל־4
  • 1 כף מחית קארי צהוב
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) נוזל או קרם קוקוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • אפשרות להגשה: 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את אטריות השעועית ויוצקים עליהן את המים הרותחים. מניחים ל־10 דקות. מסננים ומניחים בצד.
2. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מתבלים במלח, בפלפל ובאבקת קארי (אם רוצים).
3. יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת ומחממים. מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים על להבה גבוהה כ־2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מזיזים את קוביות הסלמון לשולי המחבת.
4. יוצקים את יתרת השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפלונים ומטגנים כדקה. מוסיפים את מחית הקארי, יוצקים את נוזל או קרם הקוקוס ורוטב הסויה, מערבבים את הירקות וקוביות הסלמון ברוטב ומביאים לרתיחה. מזיזים את הסלמון והירקות לשולי המחבת.
5. מוסיפים את האטריות, מערבבים אותן קלות ברוטב ומבשלים כ־ 2 דקות. אם רוצים, מקשטים בבצל ירוק קצוץ. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל.

קסדיית זוקיני וגבינות

ארוחת ערב קלילה בהשראה מקסיקנית, ב־ 10 דקות הכנה בלבד.
5 צפייה בגלריה
קסדייה
קסדייה
קסדיית זוקיני וגבינות
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (2-1 מנות)
  • 4 טורטיות קטנות או 2 טורטיות גדולות
  • לשימון המחבת: 1 כפית שמן או תרסיס שמן
למלית
  • 150 גרם גבינתמוצרלה או גבינה צהובה, מגוררות
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה מוצקה (ריקוטה פרסקה, טוב טעם, כנען)
  • 50 גרם גבינת קשקבל או פרמזן, מגוררות
  • 1 ביצה
  • 1 זוקיני או קישוא גדול, מגורר
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. משמנים מחבת בגודל המתאים. פורסים עליה טורטייה אחת, מורחים עליה מחצית מהמלית (או את כולה, אם מדובר בטורטיות גדולות) ומכסים בטורטייה נוספת.
3. צולים 3-2 דקות על להבה בינונית, הופכים בזהירות וצולים 4-3 דקות מהצד שני, עד שהקסדייה מזהיבה. מעבירים לצלחת הגשה. במידת הצורך משמנים מעט את המחבת ומכינים כך גם את הקסדייה השנייה.
4. אם רוצים – חותכים למשולשים. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במחבת או בתנור.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.