שף
שף
קציצות שעועית לבנה וחצילים ברוטב עגבניות

קציצות שעועית לבנה וחצילים ברוטב עגבניות

קציצות רכות וצמחוניות עם המון שעועית לבנה וירקות. אם תוותרו על גבינת הפרמזן תקבלו גרסה טבעונית, ואם תגישו עם אורז או כוסמת בצד - יש לכם ארוחה שלמה

עמית דונסקוי
פורסם:
אפשר לטגן את הקציצות ולהכין את הרוטב עד יומיים מראש ולשמור בנפרד במקרר. לפני ההגשה משלימים את הבישול בהתאם להנחיות. טיפ: אם תשמיטו את הפרמזן, המנה תהפוך לטבעונית.

המרכיבים (8 מנות)
לקציצות
  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה או מבושלת ומוקפאת שהופשרה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 חציל מקולף, חתוך לקוביות
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוסה
  • 1 כוס קמח מלא (אפשר להמיר 1/2 ממנו בקמח תפוחי אדמה או בקמח לבן)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לטיגון: כ־4 כפות שמן קנולה
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 4 עגבניות, חתוכות לפלחים
  • 2 כפיות פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל לבן
  • 3/4 כוס מים
להגשה
עלי בזיליקום, פרמזן מגורר

ההכנה
1. הקציצות: אם משתמשים בשעועית יבשה, משרים אותה בקערת מים 4 שעות לפחות (אפשר גם במשך לילה). מסננים, מעבירים לסיר, יוצקים מים לכיסוי ומבשלים כשעה, לריכוך. מסננים ומניחים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החציל, הבצל והכרשה עד שהם מזהיבים. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
3. מעבירים את הירקות לקערת מעבד המזון ומוסיפים את השעועית (המבושלת או המופשרת). מעבדים למחית.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל, ומערבבים לעיסה אחידה.
4. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות. מחממים במחבת שמן, ומטגנים רק כחצי דקה־דקה מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את השום והפלפל ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך.
6. מוסיפים בזהירות את הקציצות לסיר ומבשלים כ־5 דקות, שבמהלכן יוצקים מדי פעם מהרוטב על הקציצות. מסירים מהכיריים, מפזרים בזיליקום ופרמזן ומגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button