שף
שף
מבחר עוגיות גבינה

למה רק עוגות? עוגיות גבינה מעולות לשבועות

השנה ניפרד מהאוטומט, נרענן את הפורמט, ונעניק את הבמה לאחיות הקטנות, המתוקות לא פחות: קבלו את העוגיות הכי גבינתיות, לחג ביכורים שכולו התחדשויות

פורסם:

חיתוכיות גבינה וסולת

בזכות השימוש בסולת המאפה הזה נחתך בקלות ליחידות חגיגיות וטעימות.
6 צפייה בגלריה
חיתוכיות סולת וגבינה
חיתוכיות סולת וגבינה
חיתוכיות סולת וגבינה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך כ־30 ס"מ או תבנית בקוטר 20 ס"מ)
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 375 גרם גבינה לבנה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  • 3 ביצים M או 2 ביצים L, מופרדות
  • אפשרות: 1/2 כוס (כ־50 גרם) צימוקים בהירים קטנים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את תבנית האפייה (מומלץ גם לרפד את התחתית בנייר אפייה).
2. שמים בקערה את הסולת, הגבינה, הסוכר, קליפת הלימון והחלמונים ומערבבים היטב.
3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, לקצף יציב. מעבירים את הקצף לקערת הסולת ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. אם רוצים, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב, בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון. חותכים למרובעים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.

עוגיות גבינה וחמוציות

רכות־רכות, בהירות ונפלאות.
6 צפייה בגלריה
עוגיות גבינה וחמוציות
עוגיות גבינה וחמוציות
עוגיות גבינה וחמוציות
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־16 יחידות)
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 110 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 125 גרם גבינת שמנת, 20% שומן ומעלה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס (כ־70 גרם) חמוציות
ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה והגבינה ומערבלים למרקם משחתי אחיד. מוסיפים את הסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את החמוציות ומערבלים קצרות, רק עד שהן מתפזרות בבצק. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד יומיים).
3. מחממים את התנור ל־175 מעלות (לא במצב טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־1/2 2 ס"מ. מניחים בתבנית (אין צורך לפחוס אותם) במרחק של כ־3 ס"מ זה מזה.
5. אופים כ־10 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים קלות ומרכזן עדיין רך. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

עוגיות אמסטרדם במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

שוקולד לבן וגבינה הם שילוב מנצח, וכל הטוב הזה נמצא בעוגיית אמסטרדם מושלמת וחגיגית.
6 צפייה בגלריה
עוגיות אמסטרדם במלית ריקוטה ושוקולד לבן
עוגיות אמסטרדם במלית ריקוטה ושוקולד לבן
עוגיות אמסטרדם במלית ריקוטה ושוקולד לבן
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה
  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 5 כפות (50 גרם) אבקת קקאו, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
למלית
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת ריקוטה, מומלץ ריקוטה פרסקה
  • 75 גרם שוקולד לבן קצוץ או שוקולד צ'יפס לבן
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את שני סוגי הסוכר ואת החמאה ומערבלים כ־2 דקות, למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יום).
2. המלית: מערבבים את הריקוטה ואת השוקולד הלבן ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
3. לוקחים מהבצק חתיכה בגודל כדור פינג־פונג ומשטחים לדסקית עגולה בקוטר כ־7 ס"מ ובעובי 3–4 מ"מ. לוקחים מעט מהמלית, יוצרים דסקית בקוטר כ־2 ס"מ ומניחים במרכז הבצק. סוגרים את הבצק על המלית, מהדקים ופוחסים לעיגול. מכינים כך את כל הכמות ומניחים בתבנית במרווחים של כ־4 ס"מ בין העוגיות. מאחסנים במקפיא כ־15 דקות לפחות (עד יום) או כ־1/2 שעה במקרר.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו).
5. מניחים את העוגיות בתבנית, במרווחים של כ־4 ס"מ ביניהן. אופים 14-12 דקות, עד שהעוגייה יציבה אך עדיין רכה למדי. מוציאים, מצננים כ־10 דקות ומגישים, מומלץ חמים.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.

בקלאווה גבינה־אגוזים

שילוב של אגוזים וגבינה בבקלאווה שמזכירה מעט כנאפה – בזכות הגבינה. השימוש בדפי הפילו נוח במיוחד במתכון הזה, משום שהפעם אין צורך להבריש כל דף בנפרד בשמן. התוצאה? חגיגה של טעמים בריבוע קטן של אושר.
6 צפייה בגלריה
בקלאווה גבינה ואגוזים
בקלאווה גבינה ואגוזים
בקלאווה גבינה ואגוזים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית בגודל 35X25 ס"מ)
  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשר
  • 50 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 250 גרם אגוזים טבעיים, לפי הטעם (מלך, לוז, קשיו, שקדים, פיסטוקים וכו')
  • 125 גרם גבינה לבנה לאפייה (כמו טוב טעם או כנען), מפוררת
לסירופ
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • אפשרות: 1 כפית מי ורדים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. המלית: קוצצים את האגוזים לחתיכות בינוניות (בסכין או בעזרת מעבד מזון). מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
3. פורשים את דפי הפילו על משטח העבודה וחותכים אותם בהתאם לגודל התבנית. מניחים חצי מחבילת הדפים בתבנית (אין צורך לשמן). מפזרים עליה את המלית באופן אחיד. מכסים במחצית השנייה של דפי הפילו. חותכים ריבועים, רק לעומק ערימת דפי הפילו העליונה. יוצקים את החמאה המומסת, כך שתכסה את פני המאפה ותחדור פנימה.
4. אופים 30-25 דקות, עד שדפי הפילו מזהיבים.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים את מי הוורדים.
6. מוציאים את הבקלאווה ויוצקים עליה את הסירופ. מניחים לצינון. חותכים ומפרידים לריבועים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.

משולשי מעמול עם אגוזים וגבינה

כמה דקות של הכנה, ללא אביזרים מיוחדים ובמראה רענן ומרשים – קבלו את המעמול שלנו בגרסה נהדרת לשבועות.
6 צפייה בגלריה
משולשי מעמול עם גבינות ואגוזים
משולשי מעמול עם גבינות ואגוזים
משולשי מעמול עם גבינות ואגוזים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 35-30 ס"מ)
לבצק
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סולת
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (50 גרם) אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 1 כף מי ורדים
למלית
  • 125 גרם גבינה לבנה לאפייה (כמו טוב טעם או כנען)
  • 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם אגוזים טבעיים, לפי הטעם, קצוצים דק
  • 3 כפות ממרח תמרים
  • 1 כף סילאן או מייפל
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את כל הקמח, הסולת והקורנפלור, אבקת האפייה ואבקת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומי הוורדים ומערבלים לבצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה, משטחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד יום).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים את הדפנות.
3. המלית: שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הסוכר והפודינג וטורפים למרקם אחיד. שמים בקערה נפרדת את האגוזים, ממרח התמרים והסילאן (או המייפל) ומערבבים.
4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 30X25 ס"מ (אפשר לעשות זאת גם בין שני ניירות אפייה). חוצים את הבצק בהתאם לגודל התבנית, כך שנוכל ליצור בה שתי שכבות. מעבירים מחצית מהבצק לתבנית. מפזרים עליו את תערובת האגוזים ומהדקים. יוצקים את מלית הגבינה. מניחים את המחצית הנותרת של הבצק ומהדקים קלות.
5. אופים כ־35 דקות, עד שהבצק יציב למגע. מוציאים ומצננים כ־15 דקות. מאחסנים במקרר שעה לפחות.
6. מפזרים על המאפה אבקת סוכר בנדיבות. חותכים למשולשים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button