טיפ: לגרסת חלבית החליפו בציפוי את המחמאה בחמאה ואת השמנת הצמחית בשמנת מתוקה.

עוגת דבש של מיכל לוי אלחלל
(צילום: שרית גופן )
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ
4 ביצים בגודל L או
5 בגודל M, מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן רגיל
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים או קמח שקדים
1/3 כוס (80 מ"ל) משקה חלב שקדים
4 כפות דבש או סילאן
1 כפית תמצית וניל
4 כפות (40 גרם) קורנפלור
לציפוי :
60 גרם מחמאה
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת צמחית
3 כפות סוכר
2 כפות דבש או סילאן
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת עקיצת הדבורה: הגרסה המהירה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjtowrm00leההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו (או 175 מעלות ללא טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־5 דקות לקצף יציב. עוצרים.
3. שמים בקערה את החלמונים ואת כל שאר מרכיבי העוגה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים בהדרגה לקצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
4. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות בטמפרטורת החדר.
5. הציפוי: שמים בסיר קטן את המחמאה, השמנת, הסוכר והדבש (או הסילאן) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד שהקרם מזהיב מעט בצדדים. מוסיפים את השקדים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
6. בעזרת כף מניחים את השקדים המצופים על העוגה. מניחים לכ־5 דקות, עד שהציפוי יתקשה. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.








