לחמניות תלישה מתוקות

מאפים לוהטים לימים קרים: לחמניות תלישה מתוקות עם מלית ריבת תות

באוסטריה קוראים להם בוכטל (Buchteln) ומגישים לצד רוטב וניל, אנחנו נקרא להן "תלושותי מהר מהתבנית, לפני שלא יישאר כלום"

פורסם: 22.12.21, 08:11
המרכיבים
  • (12 לחמניות בתבנית בגודל כ־25X30 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ)
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 קובייה או שקית (25 גרם) שמרים טריים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 3 - 4 כוסות (560-490 גרם) קמח, מומלץ קמח לחם או מניטובה
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כפית מלח
  • למלית: 1 צנצנת (350 גרם) ריבת תות
  • להברשה: 1 ביצה טרופה + 1 כפית מים
  • להגשה: 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים את החלב בקערית קטנה ומחממים קצרות במיקרוגל לטמפרטורה חמימה. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ומניחים בצד 10-5 דקות, עד שנוצרת תסיסה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה 3 1/2 כוסות מהקמח. מוסיפים את הביצים ואת השמרים המותססים ולשים כ־3 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים כ־7 דקות, לבצק נוח לעבודה. אם הוא לח ודביק מדי, מוסיפים את יתרת הקמח ולשים עוד קצת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך 60-40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנותיה.
4. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, תופחים עליו להוצאת האוויר ומחלקים אותו ל־12 חלקים שווים. לוקחים חלק אחד ומרדדים לעיגול בקוטר כ־12 ס"מ. שמים במרכז העיגול כפית גדושה מהריבה, סוגרים את הבצק לכדור, מהדקים היטב ומניחים בתבנית, כשהתפר פונה מטה. מכינים כך את כל חלקי הבצק ומניחים בתבנית במרווחים של כ־1/2 2 ס"מ זה מזה. מניחים להתפחה במשך 40-30 דקות (אין צורך לכסות), עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
5. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם המים.
6. אופים כ־25 דקות, עד שהלחמניות מתייצבות ומזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון קל. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ: את הריבה אפשר להקפיא כ־30 דקות לפני השימוש כדי להקל על המילוי.

כמו באירופה: רוטב וניל מהיר

שמים בקערית 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב, 1 כפית קורנפלור ו־1 כפית אבקת אינסטנט פודינג וניל, ומערבבים עד שאין גושים. שמים בסיר קטן 1 כוס (240 מ"ל) חלב ו־3 כפות סוכר חום ומחממים על להבה בינונית כדקה. מוסיפים את תמיסת הקורנפלור וטורפים, תוך כדי בישול, 3-2 דקות, עד שהרוטב רותח ומתחיל להסמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים 1 כפית תמצית וניל ומערבבים. מגישים חמים, לצד הבוכטל.

  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.