שף
שף
עוגת תות מפוארת

עוגת תות מפוארת כשרה לפסח

עוגת גלידה יפהפייה ונהדרת, ללא אפייה וללא טרחה מיותרת. כן, מדובר קינוח מושלם לפסח

פורסם:

המרכיבים
(תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)
  • 850 גרם תותים נקיים
  • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כ־15 "נשיקות" מרנג

ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את התותים, 3/4 כוס מהסוכר, את החומץ הבלסמי והמלח ומרסקים לרסק אחיד. מפרישים 1 כוס מהרסק ומאחסנים במקרר להמשך השימוש.
2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת 2 כפות הסוכר הנותרות ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים את רסק התותים ומערבבים למוס אחיד.
3. מניחים בתבנית בצפיפות את הנשיקות. את המרווחים ביניהן ממלאים בנשיקות הפוכות, כך שכל התחתית תהיה מכוסה. יוצקים על הנשיקות כמחצית ממוס התות (את היתרה מאחסנים במקרר). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כשעה, עד שהמוס מתייצב.
4. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את כוס רסק התות שנשמר בנפרד. מחזירים למקפיא לשעתיים נוספות.
5. יוצקים על העוגה את יתרת מוס התות. מאחסנים במקפיא 4 שעות נוספות, עד שהעוגה יציבה.
6. מוציאים את העוגה מהמקפיא כ־5 דקות מראש, לריכוך קל. מגישים.

עיטור תותי
ממיסים בעדינות 50 גרם שוקולד לבן. טובלים בו כ־10 תותים ומגלגלים אותם בפיסטוקים קצוצים. מצננים במקרר 15 דקות לפחות (עד יומיים) ומניחים על העוגה לפני ההגשה.

  • זמן הכנה: כחצי שעה + 7 שעות הקפאה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים: עד 5 ימים, במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button