טיפ: אפשר להחליף את הדלורית בירקות כתומים אחרים. בסך הכול צריך 4 כוסות של קוביות דלעת, גזר ו/או בטטה.
חזה עוף בקארי עם דלורית ושעועית ירוקה
כשר
בשרי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
חזה עוף בקארי עם דלורית ושעועית ירוקה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוף:
750
גרם
חזה עוף, חתוך לקוביות
2
כפות
אבקת קארי
3
שיני שום כתושות
4
כפות
רוטב סויה
לתבשיל הקארי:
2
כפות שמן
1
בצל, קלוף וקצוץ
1
דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ (או ראו טיפ משמאל)
4
שיני שום, כתושות
1/2-1
פלפל חריף, קצוץ דק
2
כפות
ג'ינג'ר קצוץ
3
עגבניות חתוכות לרבעים
1
כפית מחוקה
מלח
1
כף
אבקת קארי
2
כוסות
מים
1/2
כוס
נוזל או קרם קוקוס
2-3
כוסות
שעועית ירוקה טרייה או מופשרת (מספיק לשפוך עליה מים רותחים ולסנן)
להגשה:
300
גרם
אטריות ראמן או אטריות אורז (או כל סוג אטריות שאוהבים)
כוסברה קצוצה, צ'ילי קצוץ
אפשרות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (6-4 מנות)
1. העוף: שמים בקערה את קוביות העוף, מוסיפים את הקארי, השום, מיץ הלימון והסויה ומערבבים. מניחים בצד עד להמשך השימוש, לספיגת טעמים.
2. תבשיל הקארי: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה (4-3 דקות). מוסיפים את הדלורית, השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבניות והמלח ומטגנים עוד 3-2 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 15-10 דקות, עד שהדלורית רכה.
3. בינתיים מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים.
4. מסירים את סיר הקארי מהלהבה. מוסיפים לו את נוזל הקוקוס. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט.
5. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את העוף (עם כל התיבול) ואת השעועית, מכסים ומבשלים 7-5 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה והעוף עשוי (הימנעו מבישול יתר, שעלול לייבש את העוף). טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
6. אם רוצים, מוסיפים כוסברה וצ'ילי. מגישים לצד האטריות.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.