שף
שף
קראנץ קרם קוקוס ושוקול

קראנץ קרם קוקוס ושוקולד

שילוב טעמים קלאסי ואהוב, בעוגת שמרים שכל כולה תענוג

פורסם:
המרכיבים
(2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות מחוקות (7 גרמים) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
למלית
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב צמחי או רגיל (לגרסה חלבית)
  • 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/3 כוס (כ־70 גרם) סוכר
לפיזור
  • 4 כפות פתיתי קוקוס
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את יתרת מרכיבי הבצק ומערבבים לתערובת לא אחידה. מתקינים את וו הלישה ולשים 7-6 דקות, לבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון רופף ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (מומלץ להתפיח 12-8 שעות במקרר).
2. בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר 1/3 כוס מהחלב, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת החלב ואת שאר מרכיבי המלית וטורפים למרקם אחיד. מחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מעבירים לקערה (לזירוז הצינון), מכסים ומאחסנים במקרר לצינון מלא (שעה לפחות, אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
3. הרכבת העוגה: מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים את אחד החלקים לעלה בגודל 30X25 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מפזרים עליו 2 כפות מפתיתי הקוקוס. טורפים היטב את המלית ומורחים מחצית ממנה על הבצק. מפזרים עליה מחצית מהשוקולד הקצוץ. מגלגלים את הבצק לגליל. מכינים באותו אופן את מחצית הבצק השנייה.
4. מכינים ניירות אפייה שיתאימו לתבניות האפייה. מניחים כל גליל על אחד מניירות האפייה. חוצים את אחד הגלילים לאורכו ומסובבים כך שהחלקים החתוכים יפנו מעלה. קולעים את שני החלקים זה בזה ומהדקים את הקצוות. מעבירים, עם נייר האפייה, לתבנית. מכינים באותו אופן גם את הגליל השני.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מניחים את העוגות להתפחה בסמוך לתנור, עד שיתפחו בכ־70%.
6. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגות מזהיבות גם בחלקן התחתון. אם הן עדיין לבנות בתחתית ובדפנות, מוציאים אותן מהתבניות ומניחים (עם נייר האפייה) על רשת התנור. מכסים באופן רופף את חלקן העליון ברדיד אלומיניום ואופים 15-10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
  • משך ההכנה: כ־40 דקות (לא כולל התפחה ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים (מומלץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button