הטעמים של בית, וההגשה - של מסעדה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן. שימו לב, להכנת המנה מומלץ להשתמש בסיר רחב ונמוך שאפשר להכניס גם לתנור.

חזה הודו ברוטב רימונים וירקות
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חזה הודו נקבה שלם (כ־1 ק"ג)
2 כפות שמן זית
4-3 יחידות כרשה, חתוכות למקטעים באורך 10 ס"מ (החלקים הבהירים בלבד)
4-3 גזרים (אפשר צבעוניים), קלופים וחתוכים למקלות
4 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים
1/4 כוס (60 מ"ל) רכז רימונים
2 ענפי רוזמרין
לעיטור: מחטי רוזמרין, גרגירי רימון
לרוטב:
1/4 כוס (60 מ"ל) רכז רימונים
1/4 כוס (60 מ"ל) דבש או סילאן
1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
1 כוס (240 מ"ל) מים
מלח, פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
חזה הודו ברוטב רימונים עם ירקות צלויים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rk9lic00ueeההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. מחממים בסיר נמוך ורחב (מומלץ להשתמש בסיר שאפשר להכניס לתנור) את שמן הזית. מוסיפים את הכרשה, הגזרים ו־2 שיני שום ומטגנים על להבה גבוהה כ־5 דקות. מוסיפים את רכז הרימונים ומערבבים. מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־10 דקות, לריכוך קל.
3. בינתיים חותכים בנתח ההודו 5-4 חתכים אלכסוניים. נועצים בהם את יתרת השום.
4. בתום הבישול מפנים מקום במרכז הסיר ומניחים בו את נתח ההודו. מבשלים כך, ללא מכסה, במשך 5 דקות.
5. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו.
6. יוצקים את הרוטב על הנתח. מניחים עליו את הרוזמרין ומסירים מהכיריים.
7. מכסים את הסיר (אם אין מכסה מתאים, מכסים אותו בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום. אם הסיר לא מתאים לתנור, מעבירים הכל לתבנית ומכסים). מכניסים לתנור ואופים כ־20 דקות. מוציאים, מסירים את הכיסוי ומרטיבים את ההודו בנוזלי הרוטב. מחזירים לתנור, מעלים את חומו ל־250 מעלות ואופים כ־10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון קל.
8. ההגשה: פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומעבירים לכלי הגשה. מניחים סביבו את הכרשה והגזרים ויוצקים רוטב בשפע. אם רוצים, מעטרים במחטי רוזמרין ובגרגירי רימון. מגישים, מומלץ על אורז לבן.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
- איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד יום מראש. מחממים, מכוסה, בתנור או על הכיריים.








