בלונדיז פקאן

הגרסה הבהירה של הבראוניז: בלונדיז עם אגוזי פקאן

עם מרקם שנע בין בצק עוגיות לעוגה בחושה, טעם שמזכיר בראוניז וקראנץ' של אגוזים, זה המרובע המתוק המושלם ליד התה (או הקפה)

פורסם: 04.03.21, 08:17

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X30 ס"מ)
  • 1 כוס (100 גרם) פקאן טבעי
  • 170 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות ריבת חלב או סירופ מייפל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. קוצצים גס מחצית מכמות הפקאנים ומניחים בצד.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים במהירות בינונית כ־2 דקות, עד שהחמאה מבהירה מעט ומתאחדת עם הסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל, המלח וריבת חלב (או המייפל) ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשוקולד הלבן, מוסיפים גם את הפקאנים הקצוצים ומערבלים לעיסה אחידה.
4. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מניחים עליה את הפקאנים השלמים בצורה אחידה.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהבלונדיז יציבים במרכז. מוציאים ומפרידים מיד את שולי המאפה מדפנות התבנית בעזרת סכין. מניחים לצינון במשך כ־30 דקות.
6. מעבירים למקפיא לשעה לפחות (או למקרר לשעתיים), להתייצבות. מוציאים וחותכים לקוביות. מגישים.
  • זמן הכנה: 20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.